Bulvár-celeb

2021.10.15. 09:40

Újabb eszement kihívás terjed a neten! Orvosok figyelmeztetik a fiatalokat

Egyre több olyan challenge videó válik népszerűvé a neten, amiben az egészségre káros vagy éppen életveszélyes feladatokat végeznek el fiatalok.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Száraz kanalas pörgető fogyasztás, ez a legújabb őrület a neten. Valaki kitalálta, hogy az edzés előtti koffeindús táplálékkiegészítőket ha nem kapszula formában veszik be, vagy vízzel hígítva, hanem szárazon fogyasztják el, akkor sokkal durvább a szervezetre gyakorolt hatása – írja a Metropol.

Az orvosok szövetsége kiakadt

A jelenség már csak azért is nagyon veszélyes, mert a kutatók szerint ötkávényi adag koffein és más vitaminok, valamint aminosavak találhatók a kapszulákban, amelyek ilyen módon elfogyasztva olyan mellékhatásokat okozhatnak, mint extrém szívdobogás, szívbillentyűzavar, kihagyott ütemek, vagy durvább esetekben szívinfarktus.

„Ez az adag a vérnyomás és a pulzusszám növekedését okozhatja, ami potenciális előzménye lehet egy szívritmuszavarnak. A por véletlen belégzése a tüdőbe fulladást és fertőzést is okozhat”

– nyilatkozták a New York-i Cohen Gyermekorvosi Központ kutatói a BBC-nek.

Egy influenszer szívrohamot kapott

Egy ismertebb influenszer, a 20 éves Briatney Portillo arról posztolt közösségimédia-oldalán, hogy a kihívás teljesítése után szárazon kezdett el köhögni, majd szívrohammal szállították kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!