Járvány

2020.12.03. 11:00

Jövőre is virtuálisan adják át az Emmy-díjakat

A döntéssel, amely lehetővé teszi, hogy – ha virtuálisan is -, de tartani tudják a díjkiosztók időpontjait, a 2022-es díjszezont is biztosítják.

Még jövőre is virtuálisan adja át összes díját az Emmy-díjakról döntő amerikai televíziós akadémia – jelentette be kedden a testület.

Az amerikai Nemzeti Televízióművészeti és -tudományi Akadémia (NATAS) közleménye szerint a nappali műsorok Emmy-díjkiosztóját, a sportműsorok Emmy-gáláját, valamint a hír- és dokumentumműsorok Emmy-díjait, továbbá a technológiai és műszaki Emmyket is virtuális ceremónia keretében adják majd át 2021-ben.

A szervezet indoklásában arra hivatkozott, hogy miközben a koronavírus elleni oltás jövő év közepére már elérhetővé válhat, mégis inkább online tartják meg a díjátadókat, mintsem hogy addig halasszák, amíg végül személyes részvétellel is meg lehet majd rendezni.

A jelenlegi információk alapján a hagyományos közönség részvételével megtartott gálákhoz legkorábban jövő év őszén lehet majd visszatérni – idézte közleményüket a The Hollywood Reporter.

A NATAS közleményében hozzáfűzte, hogy a döntéssel, amely lehetővé teszi, hogy – ha virtuálisan is -, de tartani tudják a díjkiosztók időpontjait, a 2022-es díjszezont is biztosítják, mivel nem zavarhatják majd meg az elhalasztott korábbi díjátadók.

Az amerikai televíziós akadémia egyúttal nyilvánosságra hozta, hogy a sportműsorok Emmy-díjait 2021. június 8-án adják át, a nappali műsorok Emmy-díjainak virtuális gáláját 2021. júniusában vagy júliusában, a hír és dokumentum Emmyk átadását 2021. szeptember 21-22-én, a technológiai és műszaki Emmy-díjátadót pedig 2021. október 10-én tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!