Járvány

2020.12.02. 10:16

Mély gödörben az ausztrál teniszszövetség

Craig Tiley elnök szerint legalább öt évre lesz szükség ahhoz, hogy helyreálljon az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) anyagi helyzete a koronavírus-járvány után.

A sportvezető erről annak kapcsán beszélt, hogy a januárban esedékes ausztrál nyílt teniszbajnokság megelőző intézkedéseivel kapcsolatban várhatóan 40 millió ausztrál dolláros (8,7 milliárd forintos) pluszkiadással kell számolniuk, a szervezet 80 milliós biztonsági tartalékának maradékát pedig ugyancsak el kell majd költeniük a sportág életben tartására.

„Keressük a lehetőségeket az esetleges hitelfelvételre, amellyel elő tudnánk teremteni a szervezet mindennapi működéséhez szükséges javakat” – nyilatkozta az elnök, hozzátéve, a teljes anyagi helyreálláshoz öt évre lesz szükségük.

Az év első Grand Slam tornájára – melyen jelen állás szerint a stadionok 25 százalékos kihasználtsággal üzemelhetnek majd – a tervek szerint január 18. és 31. között kerülne sor, ám a L'Équipe francia sportnapilap épp kedden számolt be arról, hogy értesülései szerint a viadal rajtját három héttel elhalasztják, és az csak február 8-án kezdődik majd.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!