Járvány

2021.09.29. 23:02

Külföldiek nem vehetnek jegyet a jövő évi pekingi téli olimpiára

A NOB jelezte, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja a szervezők koronavírus-járvány miatt meghozott rendelkezéseit.

Csak a kínai anyaországban élők számára értékesítenek jegyeket a jövő évi, pekingi téli olimpiára és paralimpiára – tájékoztatta a szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság végrehajtó bizottságát. Azokra, akik nincsenek teljes mértékben oltva a koronavírus ellen, 21 napos karantén vár pekingi megérkezésüket követően.

A NOB szerdai közleményében jelezte, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja a szervezők koronavírus-járvány miatt meghozott rendelkezéseit, amelyek nemzetközi szakértőkkel és a kínai hatóságokkal folytatott széles körű konzultációkon, valamint az olimpiai és paralimpiai szereplők tapasztalatain alapulnak.

A szervezőbizottság által hozott Covid-szabályok első verziója október végén, a második változat pedig decemberben jelenik meg.

Minden akkreditált személy, aki teljesen oltott, a pekingi érkezéskor „buborékba”, azaz zárt rendszerbe kerül, amely lefedi az összes olimpiai területet, beleértve a szállást, az utazást, a verseny- és edzéshelyszíneket, az étkezést, a megnyitó és a záró ünnepséget. A zárt körben a résztvevők csak az olimpiával kapcsolatos helyszínek között mozoghatnak edzések, versenyek és munka céljából. Egy külön az ötkarikás játékokra szánt szállítási, utaztatási rendszert vezetnek be.

A nem beoltott személyek a megérkezéskor 21 napos karanténba kerülnek. Azok esetét külön bírálják el, akik indokolt orvosi mentességet tudnak bemutatni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az érintett országok által hivatalosan jóváhagyott valamennyi vakcinát elfogadják a kínai szervezők.

A zárt buborék január 23-án áll fel, és a paralimpia végéig, március 13-ig működik.

A jegyeket kizárólag a kínai anyaországban lakóknak értékesítenek, és a szurkolóknak is meg kell felelniük a Covid-szabályoknak. A szervezők megjegyezték, a jegyvásárlás részletei vita tárgyát képezik, a véglegesítés után a megfelelő időben nyilvánosságra hozzák.

Akkreditált személyek hozzátartozói számára nem biztosítanak úgynevezett hivatalos vendégkategóriát.

A buborékrendszer miatt a Pekingbe utazók a szervezőkkel szerződött szállodákban fognak lakni, ezek a szállások megfelelnek az ötkarikás Covid-szabályoknak. Valamennyi résztvevőt minden nap koronavírustesztnek vetik alá.

A jövő évi, pekingi téli olimpiát február 4. és 20., míg a téli paralimpiai játékokat március 4. és 13. között rendezik.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!