Járvány

2020.03.07. 19:04

EMMI: most nem politikai pamfletekre, hanem együttműködésre van szükség

A DK frakcióvezető-helyettesének mai sajtótájékoztatója tele volt valótlan állításokkal.

A Demokratikus Koalíció ma ismét leleplezte magát, hogy csupán politikai haszonszerzésre kívánja felhasználni a koronavírus-helyzetet. A párt frakcióvezető-helyettesének mai sajtótájékoztatója tele volt valótlan állításokkal – adta közzé az EMMI sajtóközleményében.

Ha Arató Gergely vette volna magának a fáradtságot, és nem csak egyes szenzációhajhász médiumokat olvasna, hanem valóban odafigyelne a miniszter és más szakemberek nyilatkozataira is, akkora tudná – hiszen tucatszor elhangzott -, hogy a világon sehol sincs tünetmentes emberek szűrésére alkalmas teszt.

Prof. Dr. Kásler Miklós megszólalásai során minden kérdésre válaszolt, minden információt megosztott, amit abban a pillanatban tudni lehetett, akár a fertőzött iráni diákokról, akár a kontaktokról volt szó. Arató Gergely valótlan állításával szemben a miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján pontosan elmondta azt is, hogy az iráni diákok melyik egyetemre járnak. Arató Gergelynek, mint a Népjóléti Bizottság egykori tagjának illene tudnia azt is, hogy egészséges kontaktok esetében 14 napos megfigyelésre van szükség, és nem hiábavaló tesztekre.

A koronavírust komolyan kell venni, s miközben a szakemberek azért dolgoznak, hogy minél kevesebb fertőzött legyen Magyarországon, és aki megbetegedett, az a lehető legjobb ellátást kapja, akkor nincs helye a magamutogató politikusok kisstílű játékainak.

Ezek is érdekelhetik