Járvány

2020.04.03. 22:38

Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az EU bürokráciára várni és számítani ideológiai vakság és a nemzetet veszélyeztető utópia.

Budapest, 2019. november 15. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Magyar Állandó Értekezlet végén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a gondola.hu oldalon pénteken megjelent interjúban. A kormányfő-helyettes arról is beszélt: az EU bürokráciára várni és számítani ideológiai vakság és a nemzetet veszélyeztető utópia.

A miniszterelnök-helyettes arra a felvetésre, hogy újra össztűz zúdult a kormányra, mert a parlament időkorlátozás nélkül hatalmazta fel vészhelyzetben a rendeleti kormányzásra, és Brüsszeltől az itthoni baloldali ellenzékig támadják Orbán Viktort, felidézte, hogy ugyanezt mondták 2010 után is, az új Alaptörvény elfogadásakor.

Semjén Zsolt rámutatott: senki nem tudja, hogy mikor lesz vége járványnak, így az az ésszerű, ha addig tart a felhatalmazás, ameddig a járvány. Jelezte: az csak és kizárólag a járvánnyal kapcsolatos ügyekre vonatkozik, a parlament pedig bármikor visszaveheti a kormánytól. A magyar kabinetet támadó politikusok országaiban erősebb az ilyen felhatalmazás mint nálunk, mivel ott a parlament az adott időpontig nem veheti vissza azt, és jellemzően nem is ülésezik – rögzítette.

Semjén Zsolt értékelése szerint valójában arról van szó, hogy

mivel – európai viszonylatban is – sikeresen kezelik a világjárvány okozta rendkívül nehéz helyzetet, amit a nép nagy többséggel támogat, beleértve az ő táboruk jelentős részét is, megrémültek attól, hogy elvesztik a szavazóikat.

Ezért csinálják ezt a hisztériát, amihez csak ürügy a felhatalmazási törvény. Ezzel a baj nem az, hogy a kormányt támadják, hanem a vírus elleni védekezést – jelentette ki.

Felvetette, morális szempontból nem árulás ebben a helyzetben, hogy Brüsszelbe szaladnak feljelenteni Magyarországot? Kitért arra is, hogy mi lenne, ha most DK-Momentum-Jobbik kormány lenne, s Gyurcsány Ferenc és neje, Donáth Annával és Jakab Péterrel az oldalán, kellene hogy megvédjék az embereket és az országot.

A baloldalon kivételként említette Hiller Istvánt, aki szerinte felelősséggel beszél, kár, hogy pártja se kerítés, se közmunka-ügyben nem hallgatott rá. Ez meg is látszik az MSZP támogatottságán – jegyezte meg Semjén Zsolt.

Kitért arra is:

járványügyben mindenki számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy az EU megint maga volt az impotencia, a képmutatás, egészségügyi hivatala pedig egy gitt-egylet.

Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás. Az EU bürokráciára várni és számítani ideológiai vakság és a nemzetet veszélyeztető utópia – fogalmazott.

Borítókép: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Magyar Állandó Értekezlet végén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!