Járvány

2020.05.08. 11:30

Fennakadás nélkül zajlottak le az érettségi vizsgák a héten (videó)

Minden fennakadás, probléma, vagy botrány nélkül tudták sikeresen megszervezni az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány jelentette rendkívüli helyzetben – jelentette ki a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Nagykanizsa, 2020. május 6. Védõmaszkot viselõ diák a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképzõ Iskolában 2020. május 6-án. Történelembõl középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségizõ vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyût is biztosítanak. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A héten lezajlottak az érettségi vizsgák a fő tantárgyakból, a nehezén túl vagyunk, minden fennakadás nélkül – számolt be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, nem könnyítette meg a munkát az ellenzék és a média nyomása, de utólag látható, hogy a félelem alaptalan volt, a kormány teljes körűen biztosította a védekezéshez szükséges eszközöket. Maruzsa úgy fogalmazott: jó döntés volt, hogy az érettségik megtartása mellett döntöttek.

Maruzsa Zoltán közölte, hogy minden félelem alaptalannak bizonyult, a diákok 97 százaléka elment vizsgázni. „Örülök, hogy nem engedtünk a szirénhangoknak” – mondta az államtitkár.

Köszönetet mondott a diákoknak, hogy betartották a szabályokat, az intézményvezetőknek, a tanároknak, hogy helyt álltak és köszönetet mondott az Oktatási Hivatalnak, a tankerületeknek és az Emminek is, hogy biztosították a lebonyolítás feltételeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!