Járvány

2020.05.12. 19:02

Rémhírterjesztőt állítottak elő a rendőrök Szerencsen (videó)

A rendőrök folyamatosan monitorozzák a világhálót és elszámoltatják a rémhírterjesztőket.

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság a 64 éves férfival szemben – írja a Magyar Nemzet.

A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon április 28-án tette közzé többek között azt, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. Hozzátette ehhez, hogy szerinte ez tömeges megbetegedést eredményezhet. A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül tizenkilencen hozzászóltak, és tizenegyen meg is osztották.

A szerencsi rendőrök május 12-én reggel elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WPiaUHXUF1w&feature=emb_logo

A rendőrség felhívja az közösségi oldalakat használók figyelmét, hogy a rendőrség folyamatosan monitorozza az internetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket: eltávolíttatja a kifogásolható tartalmakat, illetve – súlyosabb esetben – büntetőeljárást indít. Hozzátették: mindenkinek egyéni felelőssége, hogy mit oszt meg a közösségi médiában, milyen tartalmakat küld tovább. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!