Járvány

2020.07.24. 13:25

Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs folyamatosan értékeli a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit, a magyarországi határátkelőhelyeken végzett egészségügyi vizsgálatok eredményeinek alakulását.

Budapest, 2020. június 15. Lakatos Tibor rendõr ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának vezetõje és Müller Cecília országos tisztifõorvos egy mentõautó felszerelését nézi a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendõrségi Igazgatási Központ elõtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. Az egységet a helyettes országos tisztifõorvos, Szabó Enikõ vezeti, a testületben a katasztrófavédelem, a mentõszolgálat, a kórházparancsnoki támogató törzs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a honvédség képviselõje is helyet kapott. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Operatív Törzs megállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakossága számára a legnagyobb veszélyt az új koronavírus behurcolása jelenti – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Ezért az Operatív Törzs felhívta az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen

az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok zöld, sárga és piros besorolásait.

Továbbá felkérték a rendőrséget, hogy fokozza a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését.

Emellett az egyszerű, világos, könnyen betartható hazai szabályozás követésére kérik Magyarország polgárait, és javasolják, hogy

esetleges külföldi utazásuk előtt körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzit országok járványügyi helyzetéről.

Minden magyar állampolgár figyelmébe a biztonságos belföldi utazást és a járványügyi szabályok fegyelmezett betartását ajánlják.

Borítókép: Lakatos Tibor rendőr ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Müller Cecília országos tisztifőorvos egy mentőautó felszerelését nézi a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!