Ország-világ

2021.09.17. 18:09

Így tette helyre Kocsis Máté a Telex újságíróját (videó)

A Fidesz frakcióvezetője korrigálta a portál minap megjelent félreérthető, sugalmazó cikkét.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésérõl tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„Kocsis: Ezt nem kérdezi komolyan. A Fidesz és a KDNP frakcióvezetőivel beszél. Honnan tudhatnánk?” címmel közölt írást a telex a tegnapi sajtótájékoztatóról. Sajnos az ebben foglaltak eltérnek az ott elhangzottaktól, ezért kénytelen vagyok egy rövid videót közzétenni az kiemelt részről. A félreérthető sugalmazással megjelent “tudósításban” a szerző releváns részeket értelmez át és hamis színben tünteti fel az ott elhangzottakat – írta közösségi oldalán Kocsis Máté.

Mint kifejtette: a videóban az egykori népszabadságos, ma már telexes Nyilas Gergely kérdése hallható. (Kocsis Máté kérte, ”vonatkoztassanak el a kérdésfeltevés jól hallható furcsaságaitól, izgalmasabb annak tartalma, a lehangoló felkészületlenség, a bizonytalanság, majd az indulat)„.

A Fidesz frakcióvezetője a videóban Nyilas egyik kérdésére válaszolva kifejtette:

parlamenti képviselők NEM rendelkeznek információkkal folyamatban lévő nyomozásokról, az “esetleges” nyomozások részleteiről meg pláne nem, ezt nagyjából minden komolyan vehető újságíró tudja. Amikor azonban a tájékozatlanság és a rosszindulat találkozik a “függetlenobjektív” propagandasajtó politikai céljaival, akkor valami olyasmi sül ki belőle, ami a telexen megjelent.

”Tegyük mi is azt, amit Karácsony Gergely, aki szóba se áll a vele kritikus újságírókkal? Én válaszoltam a baloldali portáloknak, de sokadjára úgy tűnik, hogy bármit mondunk, bárhogy mondjuk, úgyis más jelenik meg. Őszerintük ez a hiteles újságírás„ – tette hozzá Kocsis Máté.

A videót itt nézheti meg:

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!