Segítségnyújtás

2023.08.05. 09:10

Katasztrófavédelmi segítséget ajánlott fel Magyarország Georgiának

Katasztrófavédelmi segítséget ajánlott fel Magyarország Georgiának – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

MW

Gerorgia számíthat Magyarország segítségére

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Fotó: BORSOS MATYAS

Szijjártó Péter azt írta, hogy az elmúlt napokban, sőt az elmúlt órákban „többször magunk is szembesülhettünk a teljes őrületbe forduló időjárás durva megnyilvánulásaival”: a viharok, kiadós esőzések, villámárvizek Európa távolabbi pontjain is súlyos következményekkel járnak.

A bejegyzés szerint Georgiában a példátlan esőzések földcsuszamláshoz is vezettek az ország északi részében, ahol ilyen jellegű katasztrófára még nem volt példa; sokan meghaltak és eltűntek, hatalmas károk maradtak hátra.

Georgiai kollégámnak telefonon fejeztem ki együttérzésünket és ajánlottam fel szükség esetére a magyar katasztrófavédelmi segítséget. Ilia Darchiashvili köszönettel vette a felajánlást, igazi baráti gesztusként értékelte, s jelezte, hogy saját erőforrásaik kimerülése esetén keresni fognak minket

 – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kövér László részvétét fejezte ki a georgiai földcsuszamlás miatt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvéttáviratot küldött a georgiai parlament elnökének az országban történt földcsuszamlás miatt – közölte az Országgyűlés sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

 

Az Országgyűlés elnöke Salva Papuasvili georgiai házelnöknek címzett táviratában azt írta, mély megrendüléssel értesült a Georgia Racha régiójában a hét folyamán történt földcsuszamlásról, amely több ember életét követelte.

 

Kövér László a magyar Országgyűlés nevében szívből jövő együttérzését és őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában