Így akart segíteni

2024.05.11. 07:56

Hamis váddal próbálta meg elvitetni szerfüggő unokáját a rendőrökkel egy földvári hölgy

Úgy akart segíteni unokáján egy tiszaföldvári nő, hogy bűncselekmény elkövetésével vádolta meg. Vádat emeltek ellene.

Kovács Berta

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy 64 éves tiszaföldvári hölggyel szemben, aki úgy akart segíteni saját unokáján, hogy hamisan vádolta meg őt bűncselekmény elkövetésével, tájékoztatott dr. Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

kábítószer, drog
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A vád szerint a nő február 24-én tiszaföldvári otthonában valótlan tartalmú bejelentést tette a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrének. Azt állította, hogy unokája aznap megjelent az ingatlanánál, melynek az utcafront felőli ablakát benyomva bejutott a szobájába, ezt követően dulakodni kezdett vele, arcon ütötte őt, majd a párnája alól elvette és magával vitte a pénztárcáját a benne levő 7000 forint készpénzzel és az irataival.

A bejelentés kapcsán a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el kifosztás bűntette miatt, mely eljárásban a hölgyet tanúként hallgatták ki. A kihallgatás során a nőt figyelmeztették a törvényes következményekre, ennek ellenére a valótlan tartalmú bejelentését fenntartotta.

A hölgy végül 2 nap múlva önként megjelent a rendőrségen és korábbi feljelentése valótlanságát feltárta. Elmondta, hogy azért tett valótlan bejelentést unokájával szemben, mert szerinte az unokája szerfüggő, és úgy gondolta, hogy jót tenne neki, ha egy időre elvinnék a rendőrök.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű hölggyel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában