Bajnokok

2024.01.17. 14:06

Megkezdődött a Magyar Honvédség Sportszázadának újabb felvételije

A 2017-ben újjáalakult Sportszázadnak katonasportolók a tagjai, akik kiváló eredményeket értek el itthon és a világban.

MW

Felvételit tartott a Magyar Honvédség Sportszázada

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Szerdán és csütörtökön zajlik a Magyar Honvédség Sportszázadának újabb felvételije, melyre a szentendrei MH Altiszti Akadémián kerül sor.

Jelentkezők a Magyar Honvédség Sportszázadának felvételijén a MH Altiszti Akadémián Szentendrén 2024. január 17-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A 2. Sportszázad felvételi tájékoztatóján közel 200 olyan fiatal sportoló vesz részt, akik országos bajnokságokon érmes helyezéssel rendelkeznek és vállalják azt, hogy a honvédség kötelékében szolgálatot teljesítenek.

A fiatalokat köszöntve Bozó Tibor nyugállományú altábornagy felidézte, hogy 2017-ben alakult újjá a Sportszázad, amelynek olyan katonasportolók a tagjai, akik kiváló eredményeket értek el itthon és a világban.

Kiemelte, a tervek szerint a jelenlévők március elsején lépnek be a Magyar Honvédség kötelékébe, a 2. Sportszázadba, önkéntes tartalékos státuszban. Bozó Tibor hangsúlyozta, számítanak rájuk abban, hogy nagyon jó katonák és kiváló sportolók lesznek, de abban is, hogy meg tudják szólítani az ifjúságot, eljutnak az általános és a középiskolás korosztályhoz, illetve toborzókampányokra és a honvédelmi és hazafias nevelésekre is.

FEKETE Ádám; KORISÁNSZKY Dávid
Korisánszky Dávid és Fekete Ádám kenusok a Magyar Honvédség Sportszázadának felvételijén a MH Altiszti Akadémián Szentendrén 2024. január 17-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Az altábornagy elmondta, hogy kettős karriermodellt kívánnak nyújtani, az aktív sportpályafutás befejezése után azok előtt, akik katonák akarnak maradni, lehetőségek tárháza nyílik meg katonaként.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Nemzeti Sportügynökség újabb pályázatára tavaly november végéig lehetett jelentkezni, a Sportszázadhoz olyan sportolók csatlakozhatnak, akik betöltötték a 18. életévüket és a tárgyévben vagy az elmúlt két évben a sportáguk hazai bajnokságán érmet szereztek. A felvételt nyert sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy sporttevékenységük mellett önkéntes tartalékos katonaként a Magyar Honvédség állományában teljesítsenek szolgálatot abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában