CPAC Hungary

2024.04.26. 16:46

Szijjártó: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben (videó)

Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben, a kormány pedig az állandó ostrom, a folyamatos támadások ellenére is kész megvédeni továbbra is hazánk szuverenitását – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CPAC Hungary konferencián pénteken Budapesten.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján Magyarországot a szólás- és véleményszabadság hazájának nevezte, „konzervatív és patrióta szigetnek egy szélsőségesen liberális, háborgó tengerben”, amely „folyamatosan ostrom alatt van”.

Szavai szerint ez az ostrom olyan fegyverekkel zajlik, amelyeket „úgy csúfolnak, hogy jogállamiság, európai uniós pénzügyi források befagyasztása, genderpropaganda vagy éppen a migrációs kvóta”.

És mi itt, Magyarországon már tizennégy éve sikeresen védekezünk a liberális mainstream ostroma, a liberális mainstream támadásai ellen

– szögezte le.

Majd rámutatott, hogy a liberális fősodor számára az nem megemészthető, hogy hazánkban 2010 óta minden parlamenti választáson kétharmados konzervatív győzelem született, „függetlenül attól, hogy a külföldi megrendelők milyen összetételben futtatták ki a pályára az ellenzéket”.

Sérelmezte, hogy a magyar gazdaság annak ellenére is folyamatosan rekordokat dönt, hogy az országot megillető eurómilliárdokat minden szabályt megsértve visszatartják, ennek fő oka pedig, hogy az üzleti szereplők „nem a fake newsra, nem az ideológiára” támaszkodnak, hanem saját tapasztalataikra.

És kedves barátaim, mi az elmúlt tizennégy év sorozatos támadásai, zsarolásai, agresszív és alaptalan vádaskodásai, lejárató politikai kampányai dacára sem adtuk fel a nemzeti érdekeink képviseletét, és nem adtuk fel a szuverenitásunkat

– jelentette ki.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy egyedül a magyarok dönthetik el azt, hogy ki léphet be az országba és ki nem, ezért továbbra is szigorúan védik a határokat, azok illegális átlépése ugyanis bűncselekmény, nem emberi jogi kérdés.

„A nemzetközi jog világosan fogalmaz. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon. Nem a második, nem a harmadik, nem a negyedik, hanem az első biztonságos ország területén” – húzta alá.

„Mi, magyarok megmutattuk, hogy ez hogyan működik: minden Ukrajnából menekülőt befogadtunk, s minden illegális migránst megállítottunk” – tette hozzá.

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Majd kitért hazánk több mint ezeréves keresztény államiságára is, mondván, hogy a kereszténységnek igenis nemzetmegtartó szerepe van, ez segített túlélni minden megszállást, elnyomást és diktatúrát.

„Kedves barátaim, mi azt sem adtuk fel, hogy a férfi csak nővel házasodhat, és fordítva természetesen. És azt sem adtuk fel, hogy a család egy apából, egy anyából és a gyerekekből áll, és az apa férfi, az anya pedig nő” – hangsúlyozta.

Illetve tudatta, hogy a kormány azt az álláspontját sem adta fel, hogy 

kizárólag a fegyverszünettel és a béketeremtéssel lehet megvédeni az emberek életét Ukrajnában, és azt sem, hogy a fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút, a szankciók pedig értelmetlenek.

„Mi nem adtuk fel azt sem az elmúlt években, hogy az energiaellátás fizikai kérdés (..) Kedves barátaink, mi nem adtuk fel a szuverenitásunkat. Nem adtuk fel, hogy saját jövőnkről csak mi magunk dönthetünk. Nem fogadjuk el, nem hagyjuk szó nélkül, ha kívülről avatkoznak bele Magyarország belső ügyeibe” – sorolta.

A miniszter végül leszögezte, hogy a magyar kormány nem adta fel az őszinteséget, „a világos, egyenes beszéd luxusát” sem.

Mert mi, magyarok a politikai stabilitásunk miatt azt teszünk, amit mondunk, és azt is mondunk, amit gondolunk

– fogalmazott.

Ennek kapcsán pedig kifejtette, hogy mindezt csakis az tette lehetővé az utóbbi tizennégy év folyamán, hogy az emberek ehhez minden eszközt megadtak négy kétharmados választási győzelem formájában.

„Egy demokrácia akkor is demokrácia, ha nem a liberálisok nyernek a választáson. Csak azért támadják, alázzák a magyar demokráciát Brüsszelben, Washingtonban, Berlinben és ki tudja még, hogy hol, mert a liberálisokat a magyar emberek 2010 óta pontosan oda küldik minden választáson, ahova valók, azaz az ellenzékbe” – mondta.

Szijjártó Péter beszédét itt tekintheti meg:

Geert Wilders: a bátorság a győzelem előfeltétele, Orbán Viktor bátor vezető

A bátorság a győzelem előfeltétele; Orbán Viktor nagyon bátor vezető, aki büszkén kiáll az országáért, védi a magyarokat az illegális bevándorlással szemben, és erre a politikára nagy szükség van – mondta a holland Szabadságpárt elnöke a CPAC Hungary konferencián pénteken Budapesten.

Geert Wilders felidézte, hogy tavaly novemberben a Szabadságpárt duplájára növelte parlamenti helyei számát és a legnagyobb párttá vált Hollandiában. 

A Szabadságpárt sikerének kulcsa, hogy volt bátorsága nemet mondani a nyitott határok politikára és a woke-ra

 – közölte a pártelnök.

WILDERS, Geert
Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Hozzátette, ha a konzervatívok azt kiáltják az illegális migráció „őrületére”, hogy megállj, akkor a tisztességes állampolgárok csatlakozni fognak, mert biztonságos jövőt akarnak a gyermekeiknek.

Ezért folytatni kell a missziót, az igazság harcosainak kell lenni, és az igazság végül győzedelmeskedni fog. „Együttesen megvan az erőnk”; a konzervatívok Európa felemelkedéséért harcolnak, és egyre több választást fognak nyerni – fogalmazott a politikus.

Geert Wilders hangsúlyozta, „óriásokkal állunk szemben, de a mi oldalunkon hősök vannak, a szabadság mártírjai”. Emlékeztetett Ronald Reagen amerikai elnökre, akinek neve összeforrt a CPAC-kel, és azt mondta, az azóta eltelt ötven év alatt sok minden változott, volt, ami jobbá vált, de most egy új, komoly fenyegetéssel állunk szemben, ezért nagyobb szükség van a CPAC-re mint valaha.

A Szabadságpárt elnöke kifejtette: az egyik alapvető fenyegetés a woke mozgalom, amelynek lényege, hogy nincsenek objektív értékek, minden relatív, szubjektív; „ez a baloldali elit üzenete”. A baloldal megannyi országot eladott, korlátozták az emberek szabadságát, összezúzták a gazdaságukat, és megnyitották a határokat a tömeges migráció előtt – sorolta a politikus.

Mint folytatta, 

a külső fenyegetés demográfiai jellegű. Afrika népessége négyszeresére fog nőni a század végére, és onnan az emberek egyharmada Európába készül 

- figyelmeztetett Geert Wilders. Hozzáfűzte,

az illegális bevándorlók nem hoznak semmi jót a társadalomnak, csak terhet helyeznek a jóléti államokra.

Óriási menekültválság van, sok európai nemzet küzd az illegális bevándorlókkal, és a dzsihád zászlaját lengetik Nyugat-Európai fővárosokban; az arab lakosság 67 százaléka legitimnek gondolta az Izrael elleni terrortámadást – mondta a pártelnök.

Kitért arra is, hogy 2004-ben halállistára helyezték őt az iszlamista fanatikusok, vérdíjat tűztek ki a fejére, miután „kritizálni merészelte” az iszlámot. Azonban ez nem tántorította el, „a szólásszabadságunk szent és soha nem fogunk kompromisszumot kötni az igazsággal kapcsolatban”.

Geert Wilders kiemelte, Budapesten nincsenek illegális migránsok, nincsenek no-go zónák. Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a „politikai mocsárba”, hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket – fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk – mondta a honvédelmi miniszter a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Magyarország) rendezvényt lezáró beszédében pénteken Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a híres római mondást idézte, „ha békét akarsz, készülj a háborúra”, és kiemelte, a magyar kormány mindig a haza védelme szemszögéből közelíti meg a tennivalókat.

Magyarország élén olyan kormány van, amely békét akar, mások „rohannak bele a háborúba”

– tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Azt mondta, konzervatív politikára van szükség, hogy békét lehessen teremteni.

Békére van szükség, amelyben megszülethetnek és felnőhetnek a gyermekek, a háborúpárti erőket meg kell állítani, erről szól a júniusi választás – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter záróbeszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás:  MTI

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, „örökösök és örökhagyók vagyunk”, „a jó katona nem azt nézi”, ki van előtte, hanem azt, hogy ki van mögötte, kit kell megvédenie; egy konzervatív kormányzat ezért fejleszti a honvédséget.

Ezzel szemben véleménye szerint a woke – a kommunizmus új formája – minden identitást tagad és támad, Istent, a hazát, a nemzetet, a családot és a teremtett nemi kettősséget, de az államot, a hadsereget is. Amikor azonban hatalomra jut – tette hozzá –, az ideológiáért kell háborúznia. Ez történelmi tapasztalat Közép-Európában – jegyezte meg.

Figyelmeztetett arra, hogy Amerikában a fiataloknak arról beszélnek, milyen szörnyű emberek voltak a gyarmatosító őseik, ezért egyre kevesebben jelentkeznek katonának. A németeknek pedig egy felmérés szerint csak egyharmada érzi úgy, hogy fegyverrel is megvédené a hazáját.

Síkos lejtőn csúszunk a harmadik világháború felé

– mondta, hozzáfűzve, 

a „woke-vezérelt” Európa valójában nincs felkészülve a háborúra, mert figyelmen kívül hagyják a történelmet, „nem értik, hogy az atomháborútól senki nem lehet elég távol a bolygón”.

A szuverén magyar kormány viszont „a ránk hagyományozott értékekre alapozva” 21. századi kihívásoknak megfelelő honvédséget épít – hangsúlyozta a miniszter.

Szólt arról is, hogy a honvédségnek a high-tech eszközökön kívül szüksége van az identitás megőrzésére is, ezért neveztek ki katonai identitásért felelős miniszteri biztost.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf idézte az Egri csillagok egy mondatát, amely szerint „a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében”.

„Ha meg akarunk maradni magyarnak, megőrizni személyes szabadságunkat és a nemzeti függetlenségünket, akkor hinnünk kell abban az erőben, amely a falak erejét adja: a védők lelkében” – fejtette ki.

Magyarország békét akar, ezért megteremti az ehhez szükséges erőt – hangoztatta a honvédelmi miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában