hirdetés

2021.08.30. 08:10

A kávé lelke a pörkölőkben rejlik!

Na, de kik azok a titokzatos pörkölők? Vagy kérdezzük inkább úgy, hogy mik azok? Valójában mindkét megfogalmazás lefedi a valóság egy részét. S többek között ezért annyira különleges és összetett folyamat, míg a válogatott kávébab szemekből illatosan gőzölgő fekete születik.

Forrás: Yaroslav Astakhov / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Amikor a minőségi alapanyag és a technológia találkozik, csoda születik!

A gyártás kulcsfontosságú eleme a megbízható kávé pörkölő. Azt is írhatnánk, hogy a folyamat esszenciájáról van szó, amivel ha nincs minden rendben, akkor több tíz kilónyi kávé veszhet kárba, s kerülhet a kukába. A pörkölés mellett a külső hőmérséklet és a levegő páratartalma is mérvadó szempontok, ezért aztán a minden tekintetben ellenőrzött és kézben tartott előállítás az ízlelhető siker alapja.

A pörkölő dobmérete, teljesítménye a végeredmény karakterességét nagymértékben befolyásolhatja. Többek között ezért sem mellékes, hogy milyen géppark alkotja a gyártás szívét. A megbízhatóság ott kezdődik, ahol a bizonytalanságok véget érnek. A gyártói tanúsítvánnyal rendelkező konstrukciók, melyek tapasztalati úton bizonyítottan eredményesen teljesítenek, nagyszerű döntést jelentenek. Az át és kiválogatott babszemek friss pörkölése teszi fel a kávégyártás i-jére a pontot.

A gépek nem helyettesíthetik az emberi jelenlétet!

Ám, ami még a gépparknál is fontosabb az az emberi hozzáadott érték. Egyetlen pörkölő sem szoríthatja ki a gondoskodás, az odafigyelés, a szakértelem erejét. Ahogy fentebb említettük számtalan külső tényező befolyásolhatja a pörkölést, tehát elengedhetetlen a folyamat kézben és szívben tartása. S erre csak a képzett, elhivatott, tapasztalt szakemberek képesek!

Miről ismerhető fel a “leg”?

A legjobb kávé tulajdonképpen mindenkinek mást jelent. Viszont ha túl az ízlésen vizsgáljuk meg a kérdést, akkor egyértelmű, hogy leget csak a prémium minőség képviselhet. Ott ahol ellenőrzött forrásból származik az első kávészemtől az utolsóig. S ahol a pörkölő kiválasztását épp ugyanolyan kitüntető figyelem övezi, mint a használatát.

Az már egyéni preferenciák függvénye, hogy kinek-milyen ízvilág a legízletesebb, s hogy melyik pörkölési forma nyújtja a legteljesebb kávéélményt. Ám ami bizonyos, hogyha a kávé „lelkével” stimmel minden, akkor az ízében sem lehet hiba, csak öröm és eufória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában