hirdetés

2021.08.23. 11:07

Várandósan utazni? Naná! – A legfontosabb tudnivalók az utasbiztosításról

a pregnant woman sits on the seashore.

Forrás: pannonsafe

 

Fotó: pannonsafe

Most, hogy egy kicsit fellélegezhettünk és majdhogynem szabadon utazhattunk, újra előtérbe kerültek olyan biztosítási formák, amik a karantén ideje alatt inkább egy kényszer mellékpályán pihentek.

Az ember egészsége és biztonsága mindig is fontos volt, ez a szemléletmód pedig a koronavírus által pedig csak hatványozódott.

Mindazonáltal pedig fontos, hogy bárhol is legyünk a világban, ha szükséges, megfelelő orvosi ellátásban részesüljünk.

Azonban ezzel a cikkel nem vészjósló híreket és feltételezéseket szeretnénk közölni, egyszerűen csak olyan lehetőségeket és megoldásokat tisztázni, melyekkel nyugodt szívvel utazhatunk akár külföldre is, és nem kell attól tartanunk, hogy csak súlyos pénzek árán kapunk bármi féle ellátást, ha esetleg beütne a baj.

Ennek a témának a kibogozásában pedig utasbiztosítási szakértőkhöz fordultunk a Pannon-Safe-től.

Aki utazott már külföldre esetleg hosszabb távra, és nem csak átugrott egy napra a szomszédos országok valamelyikébe, annak az utasbiztosítás fogalma valószínűleg ismerősen fog csengeni.

Nem biztos, hogy megéri vállalni a kockázatot

Az utasbiztosításról bár sokan gondolhatják azt, hogy teljesen felesleges, a szükségességéről valójában nem igazán lehet vitatkozni.

Egy idegen országban, ahol a társadalombiztosítás nem érvényes, igenis szüksége van az embernek arra, hogyha bármilyen sérülést szenved, vagy akár belázasodik, elkap valamilyen betegséget, akkor megfelelő orvosi ellátásban részesüljön, mégpedig térítésmentesen.

Az alap konklúzió tehát az, hogy kortól, nemtől és egészségügyi állapottól függetlenül mindenkinek erősen ajánlott ezt a fajta biztosítást megkötni, mielőtt útnak indulnának.

Mivel az utasbiztosítás megkötése szabadon választható, mindenki maga döntheti el, hogy vállalja-e a kockázatot, ám gyakori kérdésként merül fel, hogy várandós kismamákra vonatkoznak-e külön konstrukciók.

A válasz nagyon egyszerű: egy problémamentes terhesség esetén semmilyen egyéb kötelezettség nincsen, és nem kell fizetni semmilyen pótdíjat sem.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy mely biztosítónál kötik a szerződést, hiszen más-más konstrukciók lehetnek érvényben, és a terhesség vége felé, vagyis az utolsó hetekben már lehet, hogy változhatnak a részletek.

Utazni jó, biztonságosan pedig még jobb!

Fotó: pannonsafe

Mindazonáltal, hogy az utasbiztosítás ugyanúgy köthető a várandós hölgyek számára is, tanácsos az utazás előtt konzultálni a háziorvosukkal és a nőgyógyászukkal.

Mindemellett pedig érdemes az úticélt is jól átgondolni, hiszen a terhesség alatt a női szervezet máshogyan tud reagálni a melegre, az esetleges hőmérsékletingadozásokra, és a magas páratartalom is nagymértékben megterhelő lehet a szervezet számára.

Az utasbiztosítást meg lehet kötni online, vagy akár személyesen, letudhatjuk már jóval az utazás előtt, de akár az utolsó pillanatban is ráérünk ezzel foglalkozni.

A biztosítás időtartamát pedig mindig az utasnak kell előre meghatároznia.

Kössön Ön is utasbiztosítást, hogy úgy élvezhesse a jól megérdemelt pihenést, ahogyan azt illik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában