Hirdetés

2022.04.28. 23:00

Májusban újra vár a Szegedi Borfesztivál!

Két év kihagyás után, május 13–22. között újra vár Magyarország legnagyobb bormustrája, a Szegedi Borfesztivál. Mindenki ott lesz, aki számít. Te is?

PR-cikk

A 26. Szegedi Borfesztivál és a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat neve egyet jelent...
...a finom borokkal,
...a gasztronómiai specialitásokkal,
...a magyar kézművesipar remekműveivel,
...a szuper koncertekkel,
...a rég nem látott barátokkal,
...az újra és újra koccintó társaságokkal,
...a felejthetetlen élményekkel,
...az egyedülálló hangulattal,
...az önfeledt mulatozással
a NAPFÉNY, a BORÉRTŐK és a GYÖNYÖRŰ LÁNYOK városában, Szegeden!

Széchenyi tér május 13–22. – 26. SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Május 13-tól 22-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Közel 150 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a 22 magyar borvidéket. A 26. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

A Széchenyi téren felállított három pódiumszínpadon a jazz-, blues- és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. Fellép többek között a Belmondo Akusztik, Betty Love, a Bon Bon, Burai Krisztián, Deniz és Orsovai Reni, Kökény Attila, Roy és Ádám, Szabó Ádám, Szandi, Tóth Andi, Vavra Bence, valamint Zdroba Patrik.

Az idei év újdonsága, hogy eltűnnek a műanyag poharak, így visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani.

Klauzál tér május 13–22. – KÉZMŰVES- ÉS GASZTROUDVAR

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

Dugonics tér május 13–22. – KINCS TÉR

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep, a szökőkútnál felállított színpadon pedig a változatos zenei és táncprodukciók mellett természetesen sztárfellépők is szórakoztatják a kilátogatókat. Mások mellett fellép Csonka András, Éliás Jr. ,Falusi Mariann és Weisz Viktor, Gájer Bálint, Oláh Gergő, valamint Pál Dénes.

Dóm tér május 20–22. – DÓM TÉRI KAVALKÁD

A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

Május 20-án pénteken 19 órakor kezd a Fool Moon, 20 órától lép színpadra a Vad Fruttik.

Május 21-én, szombaton 17 órától a Balkan Union alapozza meg a hangulatot, 20 órától pedig robog a Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, a buli után, 21.30-kor kerül sor az ünnepi tűzijátékra.

Május 22-én, vasárnap 15 órakor zenél a Gypo Circus, 17 órától Little G Weevil csap a húrok közé, a vendég Mohamed Fatima és Andelic Jonathan lesz. Este 20 órától pedig az Ocho Macho szórakoztatja a közönséget.

Híd, Híd utca május 21–22. – XXI. SZEGEDI HÍDIVÁSÁR

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé.

Móra-park május 21–22. – 21. MAGYAR MAZSORETT BAJNOKSÁG

Új helyszínként csatlakozik a gyönyörűen felújított Móra-park, ahol a 21. Magyar Mazsorett Bajnokságon izgalmasnak és látványosnak ígérkező produkciók versenyeznek két napon át.

Forrás: Tro Photography/Tari Robert

Virtuozitás. Karakter. Nőiesség. A főként lányokból álló csapatok különleges előadásaikkal, botforgató-gimnasztikai tehetségükkel kápráztatják el majd a nézőket.

További információ és részletes program a www.szegediborfesztival.hu és a https://www.facebook.com/szegedborfeszt oldalon található majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában