Hirdetés

2023.01.25. 16:10

Ipar 4.0 és technológiai fejlesztések a Segura szolnoki gyárában

A Spanyolország és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom meghaladja a 4,5 milliárd eurót évente. Spanyolország benne van hazánk tizenöt legfontosabb külkereskedelmi partnere között – magyarázta ezt nemrégen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Nagy Balázs

A régóta kölcsönösen remekül prosperáló spanyol–magyar gazdasági kapcsolatok egyik ékes példája a szolnoki ipari parkban 2007-ben gyár-alapkövet elhelyező Segura cégcsoport. Az eltelt idő alatt az F. Segura Hungária Kft. számos jelentős fejlesztési beruházást hajtott végre Szolnokon, összesen 12,8 milliárd forint értékben, jelenleg pedig 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő invesztíció van folyamatban a gyártelepen.

– A spanyolországi székhelyű járműipari alkatrészgyártó cég szolnoki gyára keveset hallat magáról, melynek hátterében a nyugalom, a megbízhatóság, és a stabilitás áll – szögezte le elöljáróban Keszey Balázs gyárigazgató.

Keszey Balázs gyárigazgató

– A Segura számos jármű-világmárka – például a a Volvo, a Ford, a Volkswagen csoport, a BMW és a Jaguár, Land Rover – számára gyárt autókarosszéria-elemeket . A világ gazdasága jelentős átalakuláson megy keresztül, mely hatással van az autóiparra is, ezért az új kihívásoknak való megfelelést nem hanyagolhatjuk el.

A Segura csoport követi az ágazatot is elért globális elektrifikációs törekvéseket, jelenleg is gyártunk elektromos meghajtással is rendelkező járművekhez akkumulátor tartót

– hangoztatta a gyárigazgató.

Keszey Balázs hozzátette: a modern korszakváltás elkerülhetetlen volt, a beruházásoknak köszönhetően a szolnoki létesítményben immáron a felhő alapú informatika és a Big Data technológia használatával képesek vagyunk rugalmasan reagálni az iparági változásokra. A Segura tudja, hogy ezek az Ipar 4.0 fejlesztések határozzák meg a jövőképet.

 

– Nem csupán a gyártósorok korszerűsödnek folyamatosan. A munkakörülmények 21. századiak, a technológia tiszta és rendezett, a fizikai és az irodai állomány egyaránt dolgozóbarát környezetben tevékenykedik. Profitorientáltak vagyunk, ahol a kvalitást, a hűséget és a teljesítményt díjazzuk. Dolgozóink legjobb ötleteit családi spanyolországi úttal jutalmazzuk – említette az igazgató.

Csapatunkba várunk olyan karbantartási és termelési folyamatmérnököket, minőségügyi területre technológusokat, illetve gépkezelőket, akik szeretnék velünk tovább építeni a 21. századi jövőt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában