Hirdetés

2023.03.24. 00:00

Egy sikeres pályázat kulcsa a tudatosság és a szakértő pályázatírói segítség

Az új támogatási rendszerben a gazdaságokra szabott támogatásnyújtás mellett kiemelkedő hangsúlyt kapnak a környezeti, fenntarthatósági szempontok. Tavaly év végén Brüsszelben elfogadták Hazánk Stratégiai Tervét. A Magyar Kormány az intézkedések megalkotásakor megemelte a nemzeti társfinanszírozás mértékét, így rendkívüli mértékű fejlesztési forrás fordítható a mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének, a vidéki térségek életképességének növelésére.

PR cikk

– Az új programban jelentős változások szerepelnek. Többek között ezért is tartom fontosnak, hogy ebben az új ciklusban fókuszálni kell a tudatosságra és a folyamatos, hiteles információszerzésre. Tapasztalataim szerint az lehet sikeres, aki tudja, mit szeretne fejleszteni, milyen projekt tervei vannak, és ehhez keres pályázati kiírást, nem pedig fordítva – hangsúlyozta dr. Barancsi Ágnes.

A több éves tapasztalattal rendelkező mezőgazdasági, élelmiszeripari szaktanácsadó szerint azonban nagyon fontos az is, hogy egy pályázat előkészítése során nem csak a gazdasági mutatókra érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy szaknyelvet beszélő pályázatírókat válasszunk.

– Az agrárpályázatok bonyolult szakmai hátterűek, nagyon alapos ismereteket és átgondolást igényelnek. Személy szerint azon dolgozom, hogy mindig felkészült és tájékozott legyek. Ajánlom tehát magamat azon mezőgazdasági mikro-és KKV vállalkozóknak, őstermelőknek, akik pályázni szeretnének – mondta a szakember.

Dr. Barancsi Ágnes a Debreceni Tudományegyetemen végzett agrármérnökként, tudományos doktori fokozatát is itt szerezte. Magát igazi „gumicsizmás” terepi szakembernek tartja, hiszen úgy véli, az elméleti dolgokat látnia kell a gyakorlatban is. Tizenöt éve foglalkozik pályázatírással, számos sikeres pályázatban dolgozott együtt a gazdákkal.

– Azokat a fejlesztéseket kedvelem és jelentenek kihívást számomra is, mely a gazdaságok infrastrukturális, technológiai előrelépését segítik. Bármilyen pályázatról is van szó, a siker kulcsa a tudatos felkészülés, valamint az összehangolt jó kapcsolat a pályázó és pályázatíró között – hangsúlyozta dr. Barancsi Ágnes.

Dr. Barancsi Ágnes

Dr. Barancsi Ágnes

élelmiszeripari és mezőgazdasági pályázatíró, szaktanácsadó

+36303597435

[email protected]

www.barancsiagnes.hu


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában