Programajánló

2006.09.28. 15:59

Mesésen telnek a napok a Hild Viktor könyvtárban

A Magyar Olvasástársaság Benedek Elek születésnapját, szeptember 30-át a magyar népmese napjának nyilvánította. E jeles dátumhoz kapcsolódóan a szolnoki Hild Viktor Városi Könyvtár az elmúlt napokban mesékhez kapcsolódó programokkal várta a gyerekeket és felnőtteket.

Sasvári István

Így a pénteki Mesefolyamok óceánja nevű részprogramra is rengetegen jelentkeztek, hogy elmondjanak vagy felolvassanak egy-egy mesét. Horváth Gábor színművész is ellátogat a könyvtárba, hogy 15 órától megossza a mesélés élményét minden látogatóval.

Mint azt Balázsné Prohászka Mária gyermekkönyvtáros elmondta, a rendezvény alkalmával illusztrációs és mesebefejezős pályázatot is meghirdettek, melynek eredményhirdetése 30-án, a szombati Mesekavalkádon lesz, 15 órától. A rendezvényt a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hiszen Lászlóné Nagy Ilona igazgató szerint a mese nem csupán a gyermek olvasóvá nevelése szempontjából hasznos műfaj, hanem kedvezően befolyásolja lelki fejlődését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!