Sport

2006.11.02. 15:23

Volt pont, nincs pont

A szövetség gyors tempóban megbüntette a szolnoki klubot Bár a szerda késő esti találkozón 9-7-re vereséget szenvedett a Szolnoki Főiskola VSC pólócsapata az Újpest otthonában, most még sem ez foglalkoztatja leginkább a Tisza-parti klub vezetőit.

SZOLJON

Történt ugyanis, hogy a szövetség versenybíró bizottsága hétközi ülésén a 72-szeres válogatott Mohi Zoltán jogosulatlan szereplése miatt egy pontos büntetéssel sújtotta a szolnoki egyesületet. Úgy kezdődött, hogy a vetélytársak közül valaki — sokak szerint az egriek hitték azt, hogy előnyt kovácsolhatnak belőle —, az MVLSZ honlapján észrevette, hogy Mohi Zoltán, mint technikai vezető piros lapot kapott az egyik utánpótlás mérkőzésen. Azt gondolták, hogy Mohinak az Eger (a végeredmény: 10-10) elleni felnőtt bajnoki derbin kellett volna letöltenie büntetését. Tévedtek, hiszen a Szolnoknak, Egerrel szembeni találkozóját még a Vasas-meccs (3-18) is megelőzte.

Ez utóbbin nem játszhatott volna, a szövetség illetékesei szerint. A szolnokiak azonban másképpen látják a dolgot. Hollóy Tamás, a Szolnoki Főiskola VSC klubigazgatója állítja, már a határozat önmagában hibát rejt, ugyanis: — Mohi Zoltán, mint technikai vezető 2006. október 22-én a Szolnok—Kaposvár gyermekmérkőzésen kapta a piros lapot és nem az ugyanazon a napon, későbbi időpontban lejátszott Szolnok—Kaposvár serdülő összecsapáson. Véleményünk és a szabályok szerint Mohi Zoltán a következő, azaz a serdülő meccsen letöltötte az automatikus, egy mérkőzésre szóló eltiltását. Mi ezt már kedden közöltük a szövetség versenybíró bizottságával, ám ők azt mondták, aznap nem töltheti le büntetését, csak a következő játéknapon. Igen ám, de mindez a szabály a játékosokra, illetve azok közül is csak a brutálisan szabálytalankodókra vonatkozik. Ezért máris elküldtük fellebbezésünket az illetékeseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!