Sport

2007.06.21. 19:41

Kitűnő a Tisza Evezős Egylet utánpótlása

A korosztályos világbajnokság előtti utolsó megméretésükön vannak túl a Szolnoki Tisza Evezős Egylet legjobb versenyzői, akik a minap a bledi regattán vettek részt.

SZOLJON

A nagyszabású vidalon kétszer mérették meg magukat ugyanabban a számban a versenyzőik, hogy felmérjék, hol is tartanak a felkészülésben.
Akárcsak a világbajnokságon, a bledi regattán is négy pályát eveztek versenyzőik, melyeknek eredményei kedvezően alakultak, mert a második nap időeredményei sokkal jobbak lettek, mint az első napé.

A szolnoki fiatalok pályáról pályára javuló tendenciát mutattak. A verseny rangját emelte, hogy az indulók között olimpiai bajnokok és világbajnokok is rajthoz álltak. Közüttük volt érdekelt a szolnokiak kormányos nélküli kettese, a Simon Béla—Vinkó Gáspár-duó, amely még az U 23-as korosztályhoz tartozik. Nem mellesleg ez a mi párosunk számára is fontos felkészülési állomás volt a közelgő skóciai U 23-as világbajnokság előtt.

Bledi eredmények

I. nap: felnőtt kormányos nélküli kettes: ...4. Vinkó Gáspár—Simon Béla. Ifjúsági egypárevezős: ...3. Juhász Adrián. II. nap: felnőtt kormányos nélküli kettes: ...2. Vinkó Gáspár—Simon Béla. Férfi ifjúsági egypárevezős: ...2. Juhász Adrián.

Szerencsére a szolnoki egység nem ijedt meg a nagy nevektől. Az előfutamban többek között legyőzte a szám tavalyi világbajnokát, a szerb Marjanovics—Popovics-duót. Az más kérdés, hogy döntőben már helyreállt a rend: a szerb duó igazolta klasszisát, és bár nagy küzdelemben, de legyőzte összes vetélytársát, köztük a tiszások párosát is. Ettől függetlenül a tiszás fiatalokat dicséret illeti, hiszen a felnőttek között is szenzációsan helytálltak, bár számukra az igazi értékmérő a július 27-29. közötti skóciai vb lesz.

És ezzel még mindig nincs vége. A szolnokiak egy tucat emberből álló serdülőcsapata e hét végén, az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén, a lengyelországi Bydgosztyban bizonyíthatja felkészültségét. Molnár Dezső, Molnár Csaba és Makai Csaba tanítványai közül Gonda Gréta és Tóth Evelin, illetve Szabovik Géza és Bíró Bence egyaránt kétpárevezésben indulnak. A kormányos nélküli négyesben a Szabó Tamás, Molnár Márk, Vallyon Bence, Novák Edvin kvartett lesz érdekelt. A lányoknál Kolláth Vanda és Kardos Szabina két csepeli lánnyal ül majd egy hajóban. Rajtuk kívül Abid Syham a női négypárban, míg Bajnóczki Bence a kormányos négyes vezérevezőseként teszi vízre hajóját a lengyelországi seregszemlén.

Adrián az A döntőbe vágyik
A másik szolnoki induló, Juhász Adrián is kitett magáért, hiszen az első napon bronz-, míg a második napon ezüstérmet szerzett az erős nemzetközi mezőnyben. Az más kérdés, hogy Adriánnak nem újdonság a nemzetközi mezőny, hiszen az elmúlt évi ifivébén már lette a névjegyét azzal, hogy a nyolcadik helyen végzett. Hat esztendeje már, hogy megismerkedett a sportággal, és immár négy éve, hogy korosztályos válogatottba is meghívót kapott. Most újabb nagy megméretés előtt áll a sokszoros honi bajnok, aki Molnár Dezső tanítványa.
— A pekingi világbajnokságra készülök — mondta Adrián. — A legfőbb célom az, hogy bekerüljek az A döntőbe, vagyis a legjobb hat között végezzek. Ez az utolsó évem az ifjúságiak között, jövőre már az U23-sok között kell versenyeznem — nyilatkozta a fiatalember, akinek a Széchenyi István Gimnáziumban szeptembertől már az érettségire is készülnie kell. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!