Sport

2008.01.12. 20:47

Az Eger ellen helytálltak a szolnokiak

Különösen fizikálisan voltak erősek a vendég egri vízilabdázok az OB I. szolnoki összecsapásán.

Varga Csaba

További eredmények

Pécs—OSC 11-5, FTC—Fehérvár 15-2, Domino—Szentes 24-7, Vasas—Újpest 18-6

Szolnoki Főiskola VSC—Brendon-UPC-ZF-Eger 5-9 (2-2, 1-3, 2-2, 0-2)
Tiszaligeti uszoda, 200 n. V.: Juhász Gy., Horváth Cs.
SZOLNOK: GYÖRKE — HANGAY Z., HANGAY R., Plézer, BALOGH 3, Pásztor 1, Cseh S. 1. Csere: Molnár, Kistamás, Bártfay, Csányi, Kovács Gergő, Gyurováth. Edző: Lukács Dénes.
EGER: DECKER A. — Decker Á. 1, Hegedűs, Feltham 1, CSÁSZÁR 2, Kiss G. 1, Biros 1.Csere: Kovács Gábor, NYÉKI 1, Matajsz 1, Santáni, Varga II. Zs., Binder 1. Edző: Gerendás György
Emberelőnyből: 1/0, ill. 10/3.
Ötméteresből: 4/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Kistamás (21.), Cseh S. (26.).
Nem kevesebb mint hat hetes szünetet követően folytatódott a bajnoki pontvadászat. A szolnoki együttesre nehéz feladat várt az idénynyitón listavezető és kupavédő egriekkel szemben.  Egyébiránt a felek elmúlt szezonbeli mérkőzése döntetlennel ért véget, ehhez most óriási bravúr kellett volna a házigazdák részéről.
Györke kapus bravúrjával indult a derbi, az ellentámadásból Hangay Z. harcolt ki egy ötméterest, amit Cseh S. értékesített. Kisvártatva a kanadai Feltham egyenlített, majd Balogh, illetve Matajsz volt a gólok sora. A hazaiak jól küzdöttek, és játékban is egyenlő ellenfeleik voltak nagy nevű vetélytársuknak. A második negyedben két szolnoki eladott labdát azonnal megkontráztak az egriek Kiss és Császár révén, majd Biros immár három találatra növelte a felek közötti különbséget. Ebben az időszakben sokat hibáztak a szolnokiak, a vendégek pedig remekül használták ki a kínálkozó lehetőségeiket. megkell azonban említeni Pásztor gyönyörű centergólját, amit a jól védő Decker Attila hálójába vágott be. Az utóbbi hálóőr az egész meccsen remekül helyettesítette az olimpiai bajnok Szécsi Zoltánt, akinek a felesége sajnálatos autóbalesete miatt nem tarthatott csapatával Szolnokra. Szerencsére csak a járműben esett kár, Szécsi Zoltán neje megúszta a balesetet.
A folytatásban is egyenlő ellenfelek voltak a szolnokiak. Balogh mutatós gólokat lőtt, Györke kapus jól védett. Az olimpiai -és világbajnokokkal felálló egriek viszont nem engedtek előnyükből, és a záró negyedben Decker Ádám és Nyéki Balázs találatával bebiztosították győzelmüket.
Lukács Dénes: — Jól védekeztünk a mérkőzésen, ám támadásban nem bírtunk a fizikailag nagyon erős vendég játékosokkal.
Gerendás György: — Idény eleji formát mutattunk, meg sem tudtuk közelíteni a kupában mutatott jó játékunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!