Sport

2008.02.24. 16:54

Simon Béla a felnőttek mezőnyében is megállta helyét

A szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnok 34 éves történetében most először rendeztek evezős ergométeres országos bajnokságot.

Varga Csaba

A megméretésen 2000 m-t húztak le a speciális gépeken a versenyzők, szép számú közönség előtt. Az erő és állóképesség próbáján a  Tisza Evezős Egylet kiválóságai közül Molnár Dezső tanítványa, Simon Béla szerepelt a legjobban, aki az U 23-as korosztályban a harmadik legjobb időt érte el. Ez egyben a hatodik helyet jelentette számára felnőttek közötti megméretésen.

— Elfáradtam, 800 méternél majdnem meghaltam, kevés volt a csarnokban a levegő. Inkább a helyezéssel vagyok elégedett mint időeredménnyel, hiszen 3 mp-cel jobb időt vártam magamtól. Mától már a vízi felkészítés kapja főszerepet, hiszen kotori öbölben a válogatott edzőtáborában készülök társaimmal az olimpiai kvalifikációs versenyekre — mondta a szolnokiak 20 éves fiatalja.

A Tisza Evezős Egylet és a sportiskola eredményei: U 23: ...3 Simon Béla. Fiú serdülő I. korosztály: ...4. Novák Edvin. Leány serdülő I.: ...4  Abid Syham. Fiú serdülő II.: ...2.  Rácz Milán. Leány serdülő II.: ...6. Erdélyi Zsófia. Tűzoltók: ...3. Szabó Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!