Sport

2008.03.25. 07:48

Nyertek a jászsági csapatok a női kézilabda NB II-ben

Az NB II-es kézilabda bajnokság soros fordulójában csak a női csapatok léptek pályára. Megyénk együttesei közül a két jászsági otthon tartotta a pontokat, ellenben a keviek méretes vereségbe futottak bele.

SZOLJON

További eredmények

Nők: Abony—Újkígyós 23-33, Soltvadkert—Martfű 23-28.

SFC Yoshi Trans—Nádudvar 31-25 (16-10)
Jászapáti, 50 néző, vezette: Dzsipoff, Rózsahegyi
Yoshi: Besze — Barna 4, KOVÁCS 11 , Bús 2,  Hoffmann 4,  Szántó 1, SZABÓ K. 6. Csere: Szabó D. (kapus), Magyar 3, Szántai, Tóth, Kis, Sándor, Volter. Edző: Garamvölgyi Mihály.
Kiállítások: 4, ill.6 perc
Hétméteres: 10/9, ill. 2/1
Ha nehezen is, de hozta a kötelező győzelmet a Yoshi együttese a bajnokság utolsó helyén álló vendégekkel szemben. A jól küzdő nádudvariak az első félidő huszadik percéig tartották magukat, ekkor azonban hat perc alatt nyolc gólt lőtt a hazai csapat. A szünet után ugyan még három gólra felzárkóztak a vendégek, de ezzel el is lőtték puskaporukat. A remek formában játszó Kovács Judit és Szabó Katalin vezérletével a Garamvölgyi-tanítványok megrázták magukat és végül magabiztosan tartották otthon a két pontot.
Garamvölgyi Mihály: — Ma kétszer tíz perc jó játék is elegendő volt a győzelemhez.
JTKF DSE—Mátészalka 28-26 (12-12)
Jászberény, 170 néző, vezette: Láda, Béres
JTKF: Zsibók — Szűcs 1, Brecska 7,  Varga 5, Vasas 12, Péter 1, Vér 1. Csere: Szántai 1, Kisbalázs, Sárköz, Petrányi, Györe. Edző: Ugrin György.
Ugrin György: — Nehéz kezdés után, a második félidőben feljavult játékkal tudtunk nyerni. Ezzel igen fontos két pontot tettünk zsebre.
Túrkevei VSE—Kecskemét 19-30 (9-14)
Túrkeve, 100 néző, v.ezette: Pusztai, Sípos
Túrkeve: Radics — SASS E. 4, Szűcs 2, Ducza 2, NÉMETH 7, Tímár, Szőkéné 4. Csere: Nyitrai, Bézi (kapus). Edző: Karászek Ferenc.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 10/9
Négypontos rangadóra készült a hazai csapat, hiszen győzelme esetén beérte volna a közvetlenül előtte álló kecskeméti lányokat. A nagy tét rányomta bélyegét a kevi csapat játékára, hiszen a kezdés után sorra puskázták el helyzeteiket. Ráadásul védekezésük sem állt össze, így a magabiztosan játszó vendégek tíz perc alatt könnyedén megléphettek, 1-4. Bár a folytatásban a vendégek is több hibát vétettek, ennek ellenére tovább növelték előnyüket, 3-9. Az első félidő hajrájában kapust cseréltek a hazaiak. Ez, valamint az időkérés jótékonyan hatott játékukra, így a szünetig sikerült közelebb kerülniük ellenfelükhöz. A második játékrészt is a kecskemétiek kezdték jobban, s alig hét perc alatt majdnem meduplázták előnyüket, 10-19. Igazi átlövők híján mindkét csapat elsősorban betörésekből és a beálló posztjáról igyekezett célba venni a kaput. Ennek eredményeképpen igen sok (jogos) hétméterest ítéltek a játékvezetők. A túrkevei lányok védekezése továbbra is nagyon szellős volt, így a vendégek az utolsó negyedórában is könnyedén kerülhettek helyzetbe. Mivel a végjátékban is a vendégek akarata érvényesült — az utolsó öt perces etapot 5-0-ra hozták —, magabiztosan nyerték a találkozót.
Karászek Ferenc: — Úgy látom, hogy ennyit tudunk.

-->

Ezek is érdekelhetik