Sport

2008.06.13. 12:26

Nem ellenfél az eső a hétvégi horgászverseny résztvevőinek

Legyen bár a legvígasztalanabb merdárdos időjárás a hét végén, a szervezők akkor sem hátrálnak: mindenképpen megtartják a másodosztályú Országos Horgász Csapatbajnokságot a szolnoki Alcsiszigeti Holt-Tiszán.

BJ

Mindezt a vízkezelő Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnöke jelentette ki lapunk érdeklődésére válaszolva. Nagy Gyula úgy fogalmazott: az eső számukra nem ellenfél, ha a versenyzők pacallá áznak, akkor sem maradhat el a rangos megmérettetés. Egyedül a villámlás az, amely akadályt gördíthetne az esemény megvalósítása elé. A pecások szénszál tartalmú, tíz méter feletti „póznái” ugyanis ilyenkor szinte vonzzák az elektromos kisüléseket.
Erre azonban remélhetőleg nem kerül sor, a sporthorgász-berkekben országszerte elismert kettes pálya kialakításának köszönhetően pedig a kijelölt partszakaszt még a mostanihoz hasonló, többnapos zuhék se áztatják fel annyira, hogy az megnehezítené, netán lehetetlenné tenné az indulók közlekedését, elhelyezkedését.

A mezőny összetételéről szólva az OHCSB II. házigazdája azt is elmondta: az Energofish-Szolnok gárdájával együtt összesen kilenc egység küzd majd szombaton délután 15 óra 30 perces és vasárnap délelőtt fél tizeneggyes kezdettel a helyezésekért. Egy-egy csapatot nyolc versenyző alkot, az öt felnőtt mellett ugyanis egy nő, egy utánpótlás, azaz gyermek és egy ifi is rajthoz áll ilyenkor. A helyiek várhatóan a Hajdú Lívia, Plavecz Zoltán, Kovács Gergő, ifjabb Szénási Béla, Szénási Zsolt, Buczkó Krisztián, Lőrincz Dénes, Bőde Géza alkotta összeállításban vetik be horgaikat. A fordulók között azonban egy cserére is lehetőség nyílik. Nálunk tartalékként Nagy Róbert juthat szerephez ily módon a második három órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!