Sport

2008.08.07. 18:09

Folláth Vivien hajója felborult, ennek ellenére is második lett

Győrött a Mosoni Dunán rendezték a maraton kajak-kenu válogatót, amely kvalifikált a szeptemberi világbajnokságra. A versenyen vízre tette hajóját Folláth Vivien is, a Szolnoki KK kiválósága.

VCs

Mint köztudott Vivien a tavasszal kézsérülést szenvedett, ezért nem volt zökkenőmentes a felkészülése. Ennek ellenére hamar összekapta magát, hiszen a májusi országos bajnokságon egyéniben második lett a győri Kollár Judit mögött. Formája szerencsére felfelé ívelt,  minderre bizonyságul júliusban a portugáliai Cretumában már Világkupa futamot nyert. Sőt Kollár Judittal az oldalán párosban is diadalmaskodott. Mint azt Vivien edző édesapja Folláth János elmondta  leánya a győri válogatón balszerencsésen versenyzett.

Az indulóknak hatszor kellett megtenniük a 4,3 km hosszú körpályát, melybe hatszor 200 méteres futást is beiktattak a szervezők. Az utolsó körben Vivien szorosan tapadt a vezető Kollárra, ám hajója felborult és pillanatok alatt megtelt vízzel. Ezért hajóját vonszolva ki kellett úsznia a partra, ahol rendbe rakta és folytathatta a versenyt.

Az elsőség lehetősége azonban elúszott, szerencsére a második hely meglett, így egyéniben indulhat a vb-n. Mivel másnap Kollárral párosban is második lett, így Vivien két számban lehet világbajnoki részt vevő, szeptember 20-21-én a csehországi Tynben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!