Sport

2008.09.19. 14:57

Folláth Vivien két számban indul a vb-n

E hétvégén a csehországi Tynben rendezik meg a maratoni kajak-kenusok világbajnokságát, a magyar küldöttség 12 sportolóval és aranyreményekkel vág neki a viadalnak.

SZOLJON

Idén mindhárom szakágban lesznek duplázók, a női és a férfi kajakosok, valamint a kenusok is négy-négy versenyzővel állnak  rajthoz. Köztük lesz a Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága a párosban kétszeres világbajnoki és Eb ezüstérmes, valamint egyéniben Világ Kupa győztes Folláth Vivien is, aki edző édesapjával Folláth Jánossal utazott ki a megméretésre.

— A női egyeseknél hasonló képességű mind a győri Kollár Judit, mind a szolnoki Folláth Vivien, az éppen jobb napot kifogó dobogóra állhat, de a  másik sportolót is a hat között szeretném látni. Párosban Csay  Renátáéktól az első két hely valamelyikét várom, miként a Folláth—Kollár duó is elcsíphet egy érmet — nyilatkozta Borsodi Géza, a maratoni szakág vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!