Sport

2008.09.06. 18:53

Tornagyőztes a Főiskola Olaj, újabb amerikai jön Szolnokra

Hat nappal a férfi B-csoportos kosárlabda bajnokság rajtja előtt Sir Francis Drake Kupa néven felkészülési tornát rendezett a Szolnoki Főiskola Olaj KK.

SZOLJON

A Tiszaligeti Sportcsarnokban a kecskeméti Univer II. és Nagykálló legénysége volt a mieink vendége.  
A szolnoki gárdát Pór Péter irányította, hiszen a csapat edzője Horváth Imre a felnőtt válogatott mellett dolgozik az Eb selejtezőkön. A szolnoki fiatalok jól kezdtek, hiszen az első negyedben már tíz ponttal vezettek. A folytatásban is hajtott rendesen a társaság, a mintegy 300 főnyi szurkolótábor nagy örömére. A zárófelvonás előtt 16 pontra hízott a hazaiak előnye, a vége 77-50 lett Tóth Viktorék javára. Bár a támadójáték olykor akadozott, a védekezés jó volt, hiszen a mai kosárlabdában 50 kapott pont az előbbi megállapítást támasztja alá. A következő meccset a két vendéggárda játszotta, közülük az Univer nyert 91-68-ra. A záró összecsapáson a „kis” Olaj találkozott a Nagykállóval. Gaál Robiék hamar döntésre vitték a dolgot, hiszen tíz perc alatt 20 pontot vertek ellenfelükre. A továbbiakban zárkózgattak a vendégek, kevés sikerrel. Az utolsó negyed 71-47-es piros-fekete vezetéssel indult. A nyírségiek nagy hajrát nyitottak, a szolnokiak pontatlanná váltak, ám győzelmüket nem fenyegette veszély, 77-68.  A tornát, tehát veretlenül nyerte a Főiskola Olaj KK, az Univer és a Nagykálló előtt. A tornán legjobb tripladobó Boczkó Ádám (Nagykálló), a legjobb szolnoki kosaras Tóth Viktor, míg  a legértékesebb játékos Harazin Tamás lett. Számukra a díjakat dr. Székely Péter, a Szolnoki Főiskola rektora adta át.
 Az Olajhoz kapcsolódó az a két hír miszerint a klub szerződést kötött Donald Wilson nevű amerikai játékossal. A 24 éves, 194 cm magas hátvéd-bedobó az elmúlt szezonban a holland első ligás Zz Leiden csapatában 16.8 pontos átlagot produkált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!