Sport

2008.12.03. 10:16

Baross-sikerek születtek a hagyományos Őszi erőpróbán

A Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Baross Gábor Gépipari és Közlekedési Tagintézménye immár hatodik alkalommal rendezte meg az „Őszi erőpróba" elnevezésű városi középiskolás fekvenyomó-bajnokságot.

Gönczöl Gábor

A hagyományosan nagy érdeklődés idén sem csökkent, tíz középiskolából több mint hatvan fiatal vállalta a megméretést. A lebonyolítás révén — először a lányok, majd utánuk súlycsoport szerint emelkedő sorrendben a fiúk birkózhattak a súlyokkal — az igazi „nagymenők" látványos küzdelme a viadal végére maradt. Borsi István testnevelő tanár munkájának köszönhetően a Baross tagintézmény nevéhez már az országos diákolimpián nagyszerű helyezések fűződnek.

A házigazdák ezúttal is kimagaslóan teljesítettek: közülük került ki az
abszolút és az újonc kategória győztese, de más súlycsoportokban is állták a versenyt. Remek eredményekkel tették le a névjegyüket a Jendrassik, illetve az Építészeti és Faipari tegintézmény diákjai.

Eredmények. Lányok: 1. Kiss Nikolett (Vásárhelyi), 2. D. Nagy Ágnes (Városi Kollégium), 3. Vrazsovits Rita (Verseghy). Fiúk. 60 kg alattiak: 1. Rácz László (Jendrassik), 2. Kövesdi Nagy Attila (Széchenyi Gimnázium), 3. Kállai Roland (Baross). 60-65 kg közöttiek: 1. Nagy Ádám (ÉPFA), 2. Ecseki Zsolt (Városi Koll.), 3. Pataki Attila (Baross). 65-70 kg közöttiek: 1.
Marticsek Pál (Városi Koll.), 2. Szűcs Gergő (Baross), 3. Pluhár András
(Jendrassik). 70-80 kg közöttiek: 1. Jokh György (Pálfy), 2. Tóth Tamás
(Vásárhelyi), 3. Czimmer Zoltán (Baross). 80-90 kg közöttiek: 1. Nemes
Károly (Baross), 2. Czélényi Sándor (ÉPFA), 3. Terenyei Attila
(Jendrassik). 90-105 kg közöttiek: 1. Szerényi János (Baross), 2. Patkó
Ádám (Damjanich SZKI Martfű), 3. Kiss Csaba (Jendrassik). 105 kg felettiek: 1. Lendvai Roland (ÉPFA), 2. Hviszt Sándor (Pálfy), 3. Mészáros József (Baross). Öregdiákok: 1. Kosaras József, 2. Kovács Gábor (mindketten Baross).


Közel a kétszázhoz
A legnagyobb felpakolt súlyt, 200 kg-ot a Baross öregdiákja, Kosaras József
próbálta meg teljesíteni, ám ez a kísérlet sikertelen maradt, így 180 kg-os
teljesítményével Nemes Károly lett a verseny abszolút bajnoka. Az újoncok
kategóriájában Szerényi János 160 kg-mal győzött.

Közlekedési Tagintézménye immár hatodik alkalommal rendezte meg az „Őszi erőpróba" elnevezésű városi középiskolás fekvenyomó-bajnokságot. Gönczöl Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!