Sport

2008.12.10. 20:33

Egyértelmű hazai siker

Varga Csaba

Szolnoki Főiskola-Közgép VSC—Fehérvár PK 10-6 (1-1, 3-2, 4-1, 2-2)
Tiszaligeti uszoda, 200 n. V.: Horváth Cs., Marjay.

SZOLNOK: NÉBALD — Németh D. 1, Ridzyk 1, Kovács G., HANGAY R. 2, SÜVEGES 2, PÁSZTOR 2. Csere: Józsa, Soós, Cunliffe, Hangay Z. 2, Munkácsi. Edző: Cseh Sándor.
FEHÉRVÁR: Veres — Tóth B. 1, Vígh R., Hesz, Naganuma 1, Gelley 1, SZABÓ T. 3. Csere: Ujházi (kapus), Vrezgó, Lázár, Rom. Edző: Dabrowski Norbert.

Emberelőnyből: 12/5, ill. 10/3.
Kipontozódott: Németh D. (18.), Lázár (27.).
Kiállítva végleg cserével: Hesz (22.).

Az elmúlt szombaton elmaradt mérkőzést tegnap este pótolta a két rivális. A két kettes sapkában játszó játékos Németh Dániel, illetve Tóth Bence
találatával indult a vízi ütközet. Az elején a hazaiak sok helyzetet
elhibáztak rendre elkapkodták lövéseiket. Az anyagi gondokkal küzködő
fehérváriak 3-1-re vezettek, mikor végre elkapta a fonalat a szolnoki
együttes. Előbb Hangay Róbert előnyből talált be, majd Ridzyk Zoltán
passzát az emberéről remekül leváló Süveges Máté értékesítette. A szünet előtt két másodperccel pedig Pásztor pazar csavargóljával újra a szolnokiak vezettek. A térfélcserét követően Ridzyk tovább növelte az előnyt, ám Naganuma szépítő találatát követően sorozatban négy találatot értek el a hazaiak és ezzel tulajdonképpen el is döntötték a mérkőzés sorsát. Hesz Máté még egyet behúzott Süvegesnek, amiért végleg kiállították, innentől már formaság volt az összecsapás. A vártnál magabiztosabb szolnoki győzelem született.

Cseh Sándor: — Minden elismerésem a fehérváriaknak, hogy ebben a helyzetben is vállalták a játékot. A mi csapatunknak pedig gratulálok a győzelemhez.
Dabrowski Norbert: — A sokkal taktikusabban és szervezettebben játszó
Szolnok teljesen megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!