Sport

2009.01.21. 13:24

Tudja a receptet, hogy legyen a férfi pólóválogatott tagja?

Kemény Dénes szövetségi kapitány a Szolnoki Főiskola-Közgép VSC centerét, Pásztor Mátyást is meghívta a pólóválogatott budapesti gyakorlására. A fiatalember a bajnoki meccseken rendszeresen szerepel az olimpiai bajnokok ellen, ám az ő oldalukon gyakorolni egészen újfajta érzés volt. De vajon Mátyás tartósan be tudja játszani magát a válogatottba?

Varga Csaba

Egy héttel ezelőtt látott munkához férfi vízilabda-válogatottunk, amelynek idei legnagyobb megméretése a július 19-én kezdődő római világbajnokság lesz. Kemény Dénes szövetségi kapitány húsz pólóst hívott meg a budapesti gyakorlásokra, köztük Pásztor Mátyást, a Szolnoki Főiskola-Közgép VSC centerét is. Az elmúlt héten és tegnap is egyaránt két-két gyakorláson, sőt a román válogatott elleni nem hivatalos mérkőzésen is szerepelhetett a játékos. Matyiról tudni kell, hogy február 22-én lesz 22 esztendős. Igazai sportos család sarja, hiszen édesapja kézilabdaedző és testnevelő tanár Cegléden, testvérei, István és Zsófi egyaránt sokszoros kézilabda-válogatottak. Most a legfiatalabb Pásztor csemetén a sor, hogy gyökeret verjen nemzeti csapatunkban.

— Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a kapitány úr gondolt rám, és meghívott a gyakorlásokra. Természetesen nagyon igyekeztem megfelelni az elvárásoknak. Bár a bajnoki találkozókon rendszeresen szerepelek az olimpiai bajnokok ellen, most mégis más volt velük együtt gyakorolni. Jól tudom, hogy még messze van a végleges keret kialakítása, és nem esek kétségbe, ha a jövő heti, németországi túrán nem kapok lehetőséget. Akkor (is) keményen fogok hajtani, a klubedzéseken és meccseken, mert válogatott játékos akarok lenni — mondta Pásztor Mátyás.

Érdekesség, hogy nemzeti csapatunk azzal a román válogatottal játszott gyakorló mérkőzést, amelynek Kovács István a szövetségi kapitánya, aki egyben a szolnoki klub szakmai igazgatója is. Kovács mester úgy érzi, hogy ezt a kettős feladatot el tudja látni, hiszen a válogatott felkészítése és programja csak időszakos elfoglaltságot jelent számára. Most az olaszok elleni világliga-meccsre készíti fel a román csapatot, majd a római világbajnokságon szerepelnek. A júliusi vb után pedig teljes egészében a szolnoki gárdának szentelheti az idejét és energiáját. Varga Csaba  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!