Sport

2009.03.18. 10:13

Kétszettes hátrányból nyert a JRK

Az NB II-es női röplabda bajnokság soros fordulójában alaposan felborult a papírforma a megyei rangadón.

GJ

Jászberényi RK—Szolnoki RK-SI 3:2 (-18, -19, 23, 17, 11)
Jászberény, 50 néző, vezette: Szekér, Szabó A.
JRK: Kun, Gregor, Farkas, Lékó, Ménkű, Tóth A. Csere: Birgés (libero), Kovács F., Sóti. Edző: Litkei Gábor.
Szolnok: Illésné, Berkes, Lovász, Kómár, Szigediné, Nagyné. Csere: Hanuszka (libero), Nagy D., Magyar.

Ugyan a megszokott kezdőhatosból három meghatározó játékos is hiányzott a tabella második helyén tanyázó szolnoki együttesből, ennek ellenére az SZRK kimondva-kimondatlanul is nyerni utazott a megyei rangadóra. Az első két játszmában nem is volt különösebb probléma, minden a Tisza-partiak elképzelése szerint alakult. Játékosai hozták szokásos formájukat és olykor szép, látványos meneteket követően magabiztosan hozták a szetteket.

A harmadik felvonásban azonban elkapta a ritmust a zömében serdülőkorú lányokból álló hazai együttes és miközben a vendéglátók egyre jobban játszottak, a szolnokiak rengeteg technikai és taktikai hibát követtek el. Gregorék ráéreztek arra, hogy ezúttal "elkaphatják" vetélytársukat. Jó nyitásaikkal és sorozatos ejtéseikkel szemben tehetetlennek bizonyultak az esélyesebb vendégek és mivel a berényiek lendület három játszmán keresztül kitartott, megfordították a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!