Sport

2009.05.20. 11:04

Kupadöntőbe jutottak a floorballos lányok

A napokban rendezték a női floorball Magyar Kupa elődöntőjét, ahol a Szolnok Cannibals ellenfele az SZPK Komárom gárdája volt. A hazai pálya előnye a szolnokiak mellett szólt, de tíz perc mezőnyjáték után a vendégek Topál Zsuzsanna góljával jelezték, hogy győzelemre törnek.

SZOLJON

Bár Vágó Anikó asszisztjából Antal Anita pontos lövése gyorsan meghozta az egyenlítést, az első harmad hajrája a Komáromé volt. Gólerős támadójuk, Topál Zsuzsanna két szerencsés gólt szerzett, így húsz perc játék után önmaga mesterhármast, csapata pedig kétgólos vezetést (1-3) könyvelhetett el.

A második játékrész ha lehet mondani, még rosszabbul kezdődött szolnoki szempontból: Gyugos éles szögből háromra növelte a vendégek előnyét. Már a harmad fele is eltelt, mire felocsúdott a szolnoki csapat és Antal Anita második találatával elindította a felzárkózást. Nemsokkal később Balázs Szilvia is megzörgette a komáromiak hálóját, éledezni kezdtek tehát a hazai remények. A második harmad utolsó percei egy-egy gólt — ismét Topál, majd másodpercekkel a játékidő lejárta előtt Antal volt eredményes —, illetve egy kimaradt szolnoki emberelőnyt tartogattak (4-5).

A záró húsz perc rajtjánál már-már hagyományosan bennragadtak a szolnoki hölgyek, hiszen egy percen belül Vértesi, majd Topál ötödször is bevette kapujukat. Egy csapásra messzire kerültek a Magyar Kupa döntőjétől a kannibálok, a rájuk jellemző küzdenitudás azonban átsegítette őket a holtponton. A nagy roham Vágó Anikó góljával indult, majd gyors egymásutánban Antal és Balázs örülhetett. Sőt, Zsitnyánszki lövésével a mérkőzésen először szolnoki vezetést (8-7) mutatott az eredményjelző.

Topál mégis üresen maradt a hazai kapu előtt, ami semmi jót nem jelentett a jövőre nézve, de gólja után nem kimondottan sportszerű módon ünnepelt a vendégek csatára, amiért a játékvezetők a büntetőpadra küldték. Emberelőnyben ugyan nem sikerült a gólszerzés, az erővel jobban álló szolnoki csapat Vágó duplájával megnyugtató előnyre tett szert. Az utolsó percekben higgadt védekezéssel megőrizte vezetését Strauss Tamás együttese, a 11-9-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy Antalék várhatják a kupadöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!