Sport

2013.02.01. 14:25

Bukta Ági és Szintai Dani is legyőzhetetlennek bizonyult

A napokban rendezték meg a korosztályos és felnőtt fedettpályás országos teniszbajnokságot a fővárosban. A felnőtt nők és a 16 éves fiúk mezőnyében szép szolnoki sikerek születtek: Bukta Ágnes és Szintai Dávid is a legjobbnak bizonyult.

Szoljon.hu

Fotó:

A Nemzeti Edzésközpont adott otthont a 16 éves korosztályú fiúk viadalának, mely egyben válogatónak is bizonyult a közelgő kontinensvetélkedőre. A Tisza-parti Szintai Dávid nagy reményekkel várta az ob-t, ami nem véletlen, hiszen címvédőként érkezett a megmérettetésre.

A fináléig egy igazán rázós meccset kellett vívnia a szolnoki legénynek: Kotormán Ákos ellen nagy csatában, három szettben (4:6, 6:3, 6:2) bizonyult jobbnak.
A döntőben Farkas Richárddal találkozott volna – 7:5, 6:4-re nyert az elődöntőben Füle Mátyás ellen –, ám vetélytársa rosszulléte miatt feladta a küzdelmet. Mindez egyben azt is jelenti, Szintai Dávid tizedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be és Farkas Richárddal egyetemben ott lehet a válogatott tagjaként a hét végén kezdődő, norvégiai Európa-bajnokságon.

– Nagyon sok ragyogó meccset láthattunk, főként a fiúknál – értékelte az ob-n látottakat Hornok Miklós szövetségi edző.

– Az ilyen színvonalas mérkőzéseken tudnak igazán fejlődni a gyerekek. Jót tett, hogy a fiatalabb generációból feljöttek időnként megcibálták az esélyesebbek bajszát. A sikerek mindig még több munkára sarkallnak.

Általában ott bukjuk el a játékosainkat, hogy ha profivá kell válni, elkényelmesednek. De most reménykedünk, ez a korosztály elég erős ahhoz, hogy ez ne következzen be.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Bukta Ágnes megvédte tavalyi elsőségét. Fotó: Illyés Csaba
[/caption]
Az Építők teniszcsarnokában rendezték meg a felnőtt nők magyar bajnokságát. Bár akadt néhány kisebb meglepetés, a végeredményt tekintve mégis azt kell mondani, papírforma győzelmek születtek. A címvédő, szolnoki Bukta Ágnes tavalyhoz hasonlóan idén is első kiemeltként kezdte az ob-t, s esélyeshez méltó teljesítménnyel diadalmaskodott.

Az első körben Meiszter Mercédesz ellen csupán egyetlen gémet vesztett, majd Pirók Alexa (6:2, 6:3) sem talált rajta fogást. A negyeddöntőben Ági az ötödik kiemelt Argyelán Csillát győzte le magabiztosan (6:3, 6:2). Az elődöntőben Szlavikovics Szabina epizódszerepre kárhoztatott (6:2, 6:2) a Tisza-partiak üdvöskéje ellen és a fináléban sem volt esélye a győzelemre Barzó Lillának. Bukta Ágnes 6:2, 6:2-es győzelmével sorozatban második  fedettpályás magyar bajnoki címét szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!