Vízilabda

2017.08.09. 10:42

Telt ház kíváncsi a mieinkre a szenior-vb-n

Vámos Mártonéket követve a náluk idősebb korosztály, a masters számára is a Margitszigeten rendezik meg a világbajnokságot.

A legnagyobb érdeklődés a Benedek Tibor, ­Biros ­Péter, Fodor­ Rajmund, ­Gergely ­István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, ­Molnár Tamás, Steinmetz ­Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely ­Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári ­Attila összeállítású, ­Millennium néven induló klassziscsapat szereplését kíséri a 40+-os kategóriában.

Olimpiai bajnokokról van szó, a legénységet pedig az egykori sikerkapitány Kemény Dénes dirigálja, segítője pedig az a Kósz Zoltán, aki szintén olimpiai bajnok volt, nem mellesleg az idén BL-győztes és honi bajnok szolnoki csapat edzője. Aki most arra gondol, hogy érdektelenségbe fullad a torna, az nagyon téved, a mieink meccseire már jó előre, elővételben elfogytak a belépők.

A Galatasaray elleni nyitómeccsen közel ötezer néző szorongott a lelátón. Ráadásul a közönség legnagyobb örömére a ­Millennium együttese valóságos pólósulit rendezett, hiszen 22 – 5-re verte vetélytársát. Csapatunk 24 – 5-re nyert a kedd esti meccsen, az olasz Pin Miláno ellen.

A hölgyek mezőnyében az egyik legnevesebb a Buda­kalász SC nevű csapat, amelyben világ- és Európa-bajnok kiválóságok, így többek között a szolnoki származású Drávucz­ Rita, Stieber Mercédesz, Primász­ Ágnes is medencébe csobbannak a tornán.

Drávucz Ritáék nem hiába készültek lelkismeretesen a világbajnokságra, már első meccsükön bizonyították, hogy nem emlékezetből űzik a vízilabdát, 17 – 1-re kiütötték a Bánki VSE lányait. Gyanítjuk, hogy mai ellenfelük, az angol English Roses sem fogja őket megszorongatni.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!