ASZTALITENISZ

2017.09.14. 10:07

Esélyesek vagyunk a továbbjutásra

A Jászkun ­Volán SC saját nevelésű, felnőtt magyar bajnok játékosa, Szudi­ Ádám, pályafutása negyedik Európa-bajnokságán képviseli színeinket.

Ádámon kívül az együttest még az asztaliteniszt szintén a Jászkun Volán soraiban kezdő, zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor, valamint Majoros Bence és Lakatos Tamás alkotja Luxemburgban, a csapat-Eb-n. Közülük Lakatos kivételével a többiek még U21-es korú játékosok.

Azt tudni kell, hogy a magyar legénységnek az Eb-selejtezőn nem sikerült kiharcolni, hogy Luxemburgban az elitkategóriában indulhasson, ezért a másodosztályban lépnek asztalhoz.

Nem mellesleg ez sem ígérkezik könnyű feladatnak, tekintve, hogy a G csoportban ott lesz Belgium­, a magyar származású és a világranglistán minden játékosunknál előbbre rangsorolt Oláh Benedekkel felálló Finnország, valamint Észtország együttese. A kvartettből kettő jut tovább a következő körbe.

Az nso.hu információi szerint a finnek elleni meccsen Aranyosi Péter szövetségi kapitány a Lakatos Tamás, Szudi­ Ádám, Majoros Bence triónak szavazott bizalmat. Közülük Ádám 3:0 arányban verte Rasanent, mivel a társak sem veszítettek szettet, sima magyar győzelem született. Ez után következett egy szoros meccs a belgák ellen, ahol sajnos kikaptak a magyarok 3:2-re.

Hölgyeink viszont az elitben szerepelnek, sőt, ötödik kiemeltként várták a tegnapi horvátok elleni rajtot. A Póta­ Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállítású csapatunk szintén 3:0 arányban, szettveszteség nélkül tudta le a horvátok elleni nyítómérkőzést.

A folytatásban a németek ellen játszott csapatunk, ellenük viszont 3:0-ás vereséget szenvedtek. Csütörtökön pedig a svédek lesznek a mieink soros ellenfelei.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!