RÖPLABDA

2017.11.28. 09:53

Kétszer három nulla a vége – csapataink játszmagyőzelem nélkül maradtak a soros fordulóban

A hétvégén teljes fordulót játszottak az élvonalbeli röplabdabajnokságban, sajnos csapatainknak még játszmát sem sikerült nyerniük vetélytársaikkal szemben. Igaz, a jászberényi hölgyek a címvédő Békéscsaba otthonában szenvedtek vereséget. A szolnoki fiúk viszont hazai pályán, közvetlen riválisukkal, a Fehérváriakkal szemben maradtak alul.

A hazai pályán játszó szolnoki csapatnak szinte semmi sem sikerült a Székesfehérvár elleni összecsapáson

Fotó: Mészáros János

A legjobb hat közé igyekvő szolnoki csapat fontos meccset veszített a székesfehérvári csapat ellen.

Úgy, hogy csak a harmadik szettben volt nyerési esélyük, sajnos, sima három nulla lett a vége. A szolnokiak vezetőedzője, Gulyás Ferenc is jóval többet várt tanítványaitól.

– Értékelhetetlen ez a hozzáállás, ami a mai meccsen a csapatomat jellemezte. Ezt csak a fiatalság számlájára tudom írni, de bízom benne, hogy ezekből a hibákból tanulunk.

– Mintha fejben nem lettek volna ott a játékosaim a mérkőzésen, legfeljebb a harmadik játszmában, de akkor meg már késő volt. Az ellenfelünk teljesen megérdemelten nyert, bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken már egészen más lesz a fiúk hozzáállása.

Egyértelmű, hogy a vendégek edzője, Németh Ödön elégedett volt a csapatával.

– Nagyon jó teljesítménnyel rukkoltak elő ma a srácok, nem sok esélyt adtunk az ellenfélnek. Egyedül a harmadik szettben nehezítették meg kissé a dolgunkat, de ott is sikerült végül felülkerekedni a házigazdákon. Úgy érzem, hogy ez egy megérdemelt győzelem.

A szolnoki csapat vasárnap délután négy órakor Pécsett lép pályára, majd ezt követően jövő vasárnap a fővárosban, amikor is a MAFC vendége lesz.

A hazai pályán játszó szolnoki csapatnak szinte semmi sem sikerült a Székesfehérvár elleni összecsapáson
Fotós: Mészáros János

Szolnoki RÖPLABDA AKADÉMIA – MÁV Előre Székesfehérvár 0:3 (–17, –16, –23)

Szolnok, 100 néző. V: Tillmann, Sík.

Szolnok: Guzmics, Fülöp 8, Varga 7, Imre 9, Tamasi 4, Tóth 3. Csere: Farkas (liberó), Szabó P. 2, Soyvural, Kholman 4. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

MÁV Előre: Damsits 5, Tóth A., Balogh P. 8, Stefanovics 6, Németh Zs. 15, Neukum 13. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Németh Ödön.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 13:16, 16:21. II. játszma: 4:8, 11:16, 13:21. III. játszma: 8:4, 16:13, 20:21.

Azt mindenki tudta, nem a jászberényi csapat az esélyes a címvédő Békéscsaba otthonában. Be is jött a papírforma, a vendéglátók rajt-cél győzelmet arattak.

A csabaiak argentin edzője, Alberto Salomoni erről (is) beszélt a honi szövetség honlapján.

– Másfél szetten keresztül jól játszottunk, aztán csökkent a koncentráció. Örülök a győzelemnek, készülünk a további, immár a Maccabi Haifa elleni, decemberi CEV Kupa-találkozóra.

Deme Gábor a berényiek edzője szerint náluk is voltak jó teljesítmények:

– Egy nagyon jó Békéscsabával találtuk szembe magunkat, akik magassági és fizikális fölényben voltak. Ezzel a különbséggel is megérdemelten nyertek, de az én csapatomban is volt egy-két kimagasló teljesítmény. Nekünk nem a Csabát kell megvernünk, készülünk az UTE ellen.

Nevezetesen a jászberényi együttes pénteken este hét órakor fogadja az Újpestet, a Belvárosi Játékcsarnokban.

Linamar-Békéscsaba–Jászberény Volleyball

Team: 3:0 (14, 20, 16)

Békéscsaba, 1200 néző. V.: Adler, Vári.

Békéscsaba: Mlinar 16, Dobi 12, Kosekova 2, Ivanovic 14, Bodnár 6, Fresco 7. Csere: Szpin (liberó), Molcsányi, Glemboczki 2, Szedmák, Petrenkó. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Jászberény: Borsos 4, Bleicher N. 5, Sevcsuk 3, Pintér A. 9, Adamenja 4, Miklai 3. Csere: Lékó, Bertók (liberók), Schmidt, Halla.

Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:8, 21:11. II. játszma: 8:3, 16:8, 21:13. III. játszma: 8:4, 16:12, 21:13.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!