FRISSÍTVE/KOSÁRLABDA

2017.11.19. 19:55

Végzetes fordulat után kikapott az Olaj a Körmend ellen

Nincs már veretlen csapat a bajnokságban, a listavezető Szolnoki Olaj ugyanis kikapott Körmenden. A vendéglátók az utolsó másodpercben dobták a győztes kosarat.

Quincy Ford (jobbra) ismét jól játszott a Szolnoki Olaj csapatában, sajnos most elmaradt a győzelem

Fotó: Csabai István

A hazaiak soraiból az amerikai hátvéd, Eric Fanning sérülés, míg az Olajból a szerb erőcsatár, Sztrahinja Milosevics eltiltás miatt hiányzott a rangadón. Milosevicset ugyanis kiállították a MAFC elleni, fővárosi mérkőzésen, a fegyelmi tárgyalásig az MKOSZ felfüggesztette a játékjogát.

Jól kezdte az Olaj a rangadót, jó és precíz támadójátékkal rukkoltak ki Kovács Péterék, olykor tíz ponttal is vezettek. A második negyedben a szolnokiak akarata érvényesült, a hazaiak csak szenvedtek, a félidőben már 32–44-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően már 17 ponttal járt előrébb az Olaj, mint vendéglátója, úgy tűnt, hogy odalesz a Körmend hazai veretlensége. A Rába-partiak azonban új erőre kaptak, szinte minden bejött Ferenc Csabáéknak, és a zárónegyedben, bő négy perccel a vége előtt 65–65-nél utolérték a leblokkoló Tisza-parti alakulatot.

A hajrában már a vezetést is átvette a közönsége által űzött-hajtott körmendi csapat, előbb 69–65-re, majd 71–67-re már a hazaiak jártak előrébb. Tarik Phillip triplájával előbb szépített, sőt Vojvoda pontjaival fordított az Olaj. Az utolsó támadás azonban a hazaiaké volt, Davis pedig egy utolsó másodperces triplával eldöntötte a rangadót.

Az Olaj csapatán most jött ki az elmúlt két hónap fáradtsága, a szerda-szombat ritmus, erről (is) beszélt Dragan Alekszics edző: – Remek meccset játszottunk, egy jól felkészített ellenféllel.

Jól kezdtük a találkozót, de a második játékrészben a Körmend nagyon keményen védekezett és a dobásai is sikerültek. A végére elfáradtunk, ami részint érthető, hiszen nagyon sok mérkőzésünk volt az elmúlt hetekben. A végjátékban a szerencsével is hadilábon álltunk.

A hazaiak edzője, Gasper Potocnik pedig azt nyilatkozta a lefújás után:

– Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem sikerült a Szolnok agresszív harcmodorához alkalmazkodni. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk felnőni a feladathoz. A második félidőben keményebben védekeztünk, és a közönség támogatásával felőröltük az ellenfél ellenállását.

Quincy Ford (jobbra) ismét jól játszott a Szolnoki Olaj csapatában, sajnos most elmaradt a győzelem

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK 76–74 (17–23, 15–21, 19–17, 25–13)

Körmend, 2000 néző. V.: Kapitány, Pálla, Frányó

Körmend: Wright 7/3, HOLLINS 21/3, Ferencz 6/3, DAVIS 14/6, Horti 4. Csere: CSORVÁSI 8, Tuoyo 7/3, Németh 5/3, Koch, Halász 4.

Edző: Gasper Potocnik.

Szolnoki OLAJ KK: PERRY 17/6, KOVÁCS P. 11/6, Vojvoda 14, FORD 14/9, Andric 4. Csere: Tóth Á. 5, Polyák 2, Phillip 7/3.

Edző: Dragan Alekszics

Az eredmény alakulása

4. perc: 2–8

7. p.: 6–16

12. p.: 22–23

16. p.: 24–34

18. p.: 29–42

23. p.: 34–48

28. p.: 51–59

32. p.: 55–61

37. p.: 65–65

A héten a válogatott világbajnoki selejtezői miatt nem lesz bajnoki forduló, az Olaj december elsején, pénteken a Kecskemétet fogadja.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!