KOSÁRLABDA

2017.12.18. 09:03

Ez nem az Olaj napja volt – rosszul viszonyult a szolnoki csapat a bírói döntésekhez

Újabb rangadót veszített az Olaj Vas megyében, Körmend után Szombathelyen is alulmaradtak, a vereség egyben azt is jelenti, hogy a piros-feketék lecsúsztak az első helyről.

Kendrick Perry (balra) és Sztrahinja Milosevics (jobbra), társaihoz hasonlóan, nagyot küzdött a szombathelyi rangadón, de a házigazdák jobban játszottak és jobban reagáltak az olykor véleményes játékvezetői ítéletekre

Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Az Európa-kupában, az oda-visszavágós csoportmeccseken találkoztak az ősszel a felek, mindkétszer a hazai pályán játszó csapat győzött, egyaránt tíz ponttal.

A továbbjutás azonban csak az Olajnak sikerült. Egyértelmű, hogy a Falco ezért is revansot akart venni a forduló előtt még listavezető szolnoki legénységen.

A bajnoki mérkőzés az első negyed után döntetlenre állt, (27–27). A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, még úgyis, hogy az Olaj elkapkodta a félidő hajráját (50–46).

A fordulást követően a Falco egy 13–4-es rohamot indított, ezután még visszajött a meccsbe az Olaj, Kendrick Perry és Vojvoda Dávid pontjaival feljött öt pontra, (69–64).

Ekkor még azt gondolták a piros-feketék, hogy van keresnivalójuk, sajnos nem volt, mert a vasi főváros csapata egyre nagyobb fölénybe került. A záró felvonás elején, 78–72-es állást követően, négy perc alatt egy 10–2-es etappal alaposan megléptek Perl Zoltánék, (90–74).

Kendrick Perry (balra) és Sztrahinja Milosevics (jobbra), társaihoz hasonlóan, nagyot küzdött a szombathelyi rangadón, de a házigazdák jobban játszottak és jobban reagáltak az olykor véleményes játékvezetői ítéletekre
Fotós: Unger Tamás/vaol.hu

 

Ráadásul Luksa Andric lekönyökölte Tóth Norbertet, ezért Farkas Gábor játékvezető kiállította a szolnoki csapat centerét. Innentől már gáláztak a vasiak, és fölényes, 18 pontos győzelmet arattak, (95–77).

A mérkőzés végén többek között azt is mondta a Nemzeti Sportnak Vojvoda Dávid: – Az első félidőben rendben volt a játékunk, aztán jött a kritikus harmadik negyed, amikor elbuktuk a meccset, a folytatásban csak futottunk az eredmény után. Sajnos, nagyon rosszul reagáltunk a játékvezetői ítéletekre, teljesen kizökkentünk a ritmusunkból, ezzel sokat tettünk azért, hogy elveszítsük a mérkőzést.

FALCO KC–SZOLNOKI OLAJ KK 95–77 (27–27, 23–19, 28–24, 17–7)

Szombathely, 2700 néző. V: Benczur, Farkas, Frányó.

SZOMBATHELY: GOVENS 21/9, PERL 16/3, VÁRADI 15/9, Pusztahvar 11/6, Zsigeranovics 2. Csere: TÓTH N. 19, Boriszov, Norfleet 9/3, Durázi 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

OLAJ KK: Perry 20, VOJVODA 17/9, FORD 14/9, Milosevics 9, Andric 2. Csere: Tóth Á. 11, Kovács P., Phillipp 4. Edző: Dragan Alekszics.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–4. 4. p.: 8–4. 8. p.: 18–21. 11. p.: 30–27. 16. p.: 39–40. 20. p.: 47–46. 22. p.: 57–47. 24. p.: 63–50. 26. p.: 63–57. 31. p.: 78–72. 35. p.: 90–74.

Kiállítva: Andric (34. p.).

Így látták a szakemberek a bajnoki rangadót

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon fontos és nagyon nehéz meccset nyertük meg – szerintem megérdemelten. Végig kontrolláltuk a mérkőzést. A védekezésünk rendben volt, a harmadik negyedtől pedig a támadásaink is gördülékenyebbé, pontosabbá váltak. Gratulálok a fiatal Durázi Krisztofernek, aki jól oldotta meg a feladatát, sokat segített a rotációban. És persze kellett a közönségünk támogatása is. Együtt vagyunk, megyünk tovább!

Dragan Alekszics: – Betegségek nehezítették a dolgunkat, de ellenfelünk az egész meccsen agresszívabban, jobban játszott. Elvesztettük például a lepattanócsatát. Nem akarok foglalkozni a bírókkal, fújtak, ahogyan fújtak, de nagyon rosszul viszonyultunk a számunkra kedvezőtlen döntésekhez – nem vagyunk mi ilyen csapat, hogy lehetőséget adjunk technikai hibákra, sportszerűtlen faultokra, kiállításokra. Éppen ezért még egyszer mondom, a Falco megérdemelten nyert!

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!