KÉZILABDA

2017.12.07. 09:20

Törökszentmiklósi csapataink győzelemmel hangoltak a hétvégi, városi derbire

Soha rosszabbat! Az NB I/B-ben és az NB II.-ben összesen hét megyei csapatunk szerepel, közülük hat győzelmet könyvelhetett el az elmúlt hétvégén. Sőt, a Karcagot is csupán egy hajszál választotta el a bravúrtól, amely végül egyetlen góllal kapott ki a Túrkevétől.

A székácsos Nagy Attila (labdával) kilenc gólig meg sem állt a Lajosmizse ellen

Forrás: miklostv.com

NB I/B, KELET, 11. FORDULÓ

TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KE–BALASSAGYARMAT26–22 (11–13)

Törökszentmiklós, 350 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.

TKE: Kovács R. – Duzsi 2, Farkas K. 1, Gál D. 1, ZSIGMOND 6, DANCS 5, Mogyorósi 1. Csere: VIKOR (kapus), Túri, MÜLLER 2, FORGÁCS P. 2, Nyeső, Vujovics 1, Piroska, Nagy T., KOVÁCS I. 5. Edző: Dankó Ervin.

Szellős védekezés, rossz helyzetkihasználás, amire azt is mondhatnánk, szimplán csak hozta a formáját a TKE. A szünetben aztán Dankó Ervin rendet tett a fejekben, és csodák csodájára ismét azt a küzdős, hajtós csapatot láthattuk a pályán, amely, ha nyer, azt mindig a jó hajrájának köszönheti.

Ezúttal sem történt másként, Zsigmond Gergelyék gyakorlatilag az utolsó tíz percben kerekedtek felül ellenfelükön, amely ekkora már elkészült az erejével. Ami pozitívum, hogy az utóbbi mérkőzéseivel ellentétben, minden hétméteresét gólra váltotta a miklósi csapat.

KIÁLLÍTÁSOK: 12, ill. 18 perc.

HÉTMÉTERESEK: 5/5, ill. 4/3.

DANKÓ ERVIN: – Örülünk a győzelemnek, megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. Küzdelemből végre jelesre vizsgáztunk.

MIZSE KC–TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS 24–27 (8–10)

Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Babity Máté, Balogh Ádám Sándor.

SZÉKÁCS: NAGY D. – Holló 2, SZÖLLŐSI, TAKÁCS P. 4, Kovács A. 2, NAGY A. 9, Csanádi V. 3. Csere: Duró, Rizinger (kapusok), Erdélyi, Bor 2, Kuli, NAGY I. 5, Soós B. Edző: Szloska Krisztián.

Az elmúlt hetek gyenge szereplése után győzelmi kényszerbe került Székács rendkívül motiváltan, óriási lendülettel kezdett. Szloska Krisztián edző a szívós védekezésre helyezte a hangsúlyt, ami láthatóan nem ízlett a házigazdáknak, akik huszonnégy perc elteltével még csak öt dobott gólnál tartottak, miközben a miklósiak Nagy Attila, Takács Péter és a hét közben leigazolt Nagy István vezetésével a dupláját érték el.

A második félidőt négy egymást követő Székács-gól nyitotta, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót, merthogy a folytatásban felváltva estek a gólok.

KIÁLLÍTÁSOK: 4, ill. 2 perc.

HÉTMÉTERESEK: 3/2, ill. 3/1.

SZLOSKA KRISZTIÁN: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, amelyből a következő hetekben építkezni tudunk.

A TKE számára a szombaton 18 órakor kezdődő Székács elleni városi rangadóval zárul az őszi szezon, ugyanakkor a Székácsra december 16-án (szombaton) még vár egy összecsapás Algyőn.

A székácsos Nagy Attila (labdával) kilenc gólig meg sem állt a Lajosmizse ellen
Forrás: miklostv.com

NB II., DÉLKELET, 10. FORDULÓ

MEZŐTÚR–KISKUNHALAS 33–28 (18–11)

MEZŐTÚRI GÓLSZERZŐK: Boda 9, Branyiczki 6, Papp K. 6, Csizmadia 4, Fekete L. 4, Kovács I. 2, Sárosi 1, Simon T. 1.

KISKUNFÉLEGYHÁZA–KUNSZENTMÁRTON22–28 (14–13)

KUNSZENTI GÓLSZERZŐK: Cselovszki 7, Tóth „Jacsa” L. 6, Fekete K. 4, Gelley 3, Horváth F. 3, Kovács A. 2, Krasznai 2, Danku S. 1.

TÚRKEVE–KARCAG 36–35 (21–15)

GÓLSZERZŐK: Gyenge 9, Keresztes M. 5, Kóródi R. 5, Békési 4, Fekete Nagy D. 4, Keresztes I. 4, Soós M. 3, Simon I. 2, ill. Jobbágy 11, Vályi-Nagy 9, Csordás 5, Lajtos 3, Szepesi 3, Hamar 2, Tóth B. 2.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!