LÁBTOLL-LABDA

2018.05.31. 11:42

Újszászi ezüstérem: csak a világbajnoki címvédőtől kaptak ki Tóth Gáborék

Ezüstérmet szerzett az Újszászi VVSE lábtoll-labda csapata a 10. French Openen, amit a Párizs melletti Eaubonne-ban rendezték meg a napokban.

Varga Csaba

Az újszászi együttes nagyszerűen szerepelt a franciaországi tornán.

Forrás: Beküldött fotó

A sportág jeles seregszemléjén hét ország 28 csapata mérkőzött három napon át, a teniszezők Davis Kupájára hasonlító rendszerben megrendezett tornán.

Az ötfős csapatok játékosai egyénivel kezdtek, majd a páros és a háromfős csapatok mérkőzései következtek. Majd egy párossal és egy egyénivel zárult az összecsapás. Egy játékos csak hármat vívhatott. Az a csapat nyert, amelyik az ötből legalább háromszor győztesként hagyta el a pályát.

Az Újszászi VVSE két csapattal nevezett. Az Európa-bajnoki címvédő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású legénységgel – a selejtezőkben edzőjüket, Fehér Jánost is bevették a játékba.

Valamint a Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina összetételű hölgycsapattal, amelyik a férfiak mezőnyében vívta meg csatáit.

Az újszászi lányok előbb két francia együttest is legyőztek, az utolsó mérkőzésüket azonban elveszítették Németország második legjobb férfi csapatával, a Hagennel szemben. Végül legjobb női együttesként az előkelő tizedik helyen zártak Vachal Krisztiék.

Veretlenül meneteltek az újszászi férfiak, akik finn és német csapatokat győztek le a legjobb négy közé jutásért vívott csatákban. Az újszászi együttes az elődöntőben a Nagykanizsát verte, és masírozott a fináléba. A másik ágon Vietnam Hongkongot győzte le 3–0-ra.

A két vesztes a harmadik helyért játszott, a kanizsaiak szoros meccsen 3–2-re veszítettek Hongkonggal szemben, így a negyedik helyen végeztek.

Az újszászi együttes nagyszerűen szerepelt a franciaországi tornán.
Fotó: Beküldött fotó

A döntőben a világbajnokokkal teletűzdelt vietnami gárda győzte le az újszásziakat. Jól kezdtek a mieink, hiszen Herczeg Gábor három szoros játszmában legyőzte a vetélytársuk egyik legjobbját.

Az egész tornán ez volt a vietnamiak egyetlen vesztes mérkőzése, ugyanis mindenkit simán vertek. A párosokban, meg a csapatban aztán az ázsiaiak pörgős-forgós, akrobatikus játéka érvényesült, végül 3–1-es győzelmükkel zárult a finálé.

Az újszásziak az ezüstéremmel bizonyították, hogy továbbra is ők a legjobbak Európában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!