Szkander

2024.05.22. 16:00

Kimagasló eredmények a szkander Európa-bajnokságon

Pozsonyban rendezték a karbirkózók Európa-bajnokságát, ahonnan a magyar válogatott harmincegy éremmel tért haza.

A szolnoki Megtorló Karok sportolója, a világ egyik legeredményesebb szkander versenyzője, Kőváriné Ivánfi Brigitta, a felnőtt kategóriában jobb kézzel aranyérmes lett a hetven kilogrammosok között, míg ballal másodikként zárt. A masters kategóriában pedig jobb és bal kézzel is Európa-bajnok lett.

Szkander, Donkesz Team, Pozsony, Eb
Sikeres Eb-t zártak a besenyszögi szkanderosok
Forrás:  Beküldött fotó

A besenyszögi Donkesz Team tagjai közül Botta-Dukát Bettina a serdülők hatvan kilogrammos kategóriájában bal kézzel harmadik, jobb kézzel pedig első lett.

Donkó Patrik a tizennyolc év alattiak hetven kilogrammos kategóriájában jobb kézzel a harmadik helyet szerezte meg.

Donkó Márk az ifi ötvenöt kilogrammos kategóriában bal kézzel harmadik, jobb kézzel első lett, felnőtt ötvenöt kilogrammos kategóriában pedig jobb kézzel aranyérmet szerzett.

Botta-Dukát Gábor az ifik kilencven kilogramm feletti kategóriájában bal és jobb kézzel is első lett, a felnőtt száztíz kilogramm felettiek kategóriájában pedig a harmadik helyet érte el.

A jászberényi Yakuzák SE sportolói közül Krasnyánszki Nóra megszerezte a Junior Európa-bajnoki címet bal és jobb kézzel is. Molnár Dóra pedig jobb kézzel lett ezüstérmes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!