Donkesz Team

2024.04.12. 16:00

Le-karbirkózták az országot a besenyszögi szkanderesek

A Donkesz Team Madarason tizenhat arany-, öt ezüst és hét bronzérmet, továbbá három csapatarany-trófeát zsebelt be

Mészáros Géza

A harmadik helyen végzett Sárosdi SE-t és a második büki Dóró Teamet megelőzve a besenyszögi Donkesz Team nyerte meg a Madarason a közelmúltban megrendezett szkander Nemzeti Döntő csapatversenyét. A besenyszögi karbirkózók (Barta Nikolett, Botta-Dukát Bettina, Botta-Dukát Gábor, Csabajda Bianka, Csajbók Tamás, Csőke Csaba, ifj. Donkó Csaba, Donkó Márk, Donkó Patrik, Farkas Vivien, Gólya Adrienn, Miklós Adrienn, Nagy Anasztázia, Sléder Léda; elnök: Donkó Csaba, edző: Farkas Zoltán) összesen huszonnyolc (16 arany, 5 ezüst, 7 bronz) érmet és további remek helyezést értek el. A csapat megnyerte a Junior, a Senior és az Összesített kupát egyaránt.

birkózás,besenyszög,donkesz team
Le-karbirkózták az országot a besenyszögi szkanderesek
Forrás:  Beküldött fotó

A madarasi Nemzeti Döntő volt az utolsó megmérettetés a május 2-től 12-ig Szlovákiában, Pozsonyban megrendezésre kerülő Szkander Európa-bajnokság előtt, amelyen a besenyszögiek közül is többen kvalifikálták magukat. Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, hogy a nemzeti döntőre több mint kétszáz versenyzőtől, jobb- és balkezes, kor- és súlykategóriákból összesen háromszázkilencven nevezés érkezett. A verseny végére kialakult a válogatott keret. A magyar nemzeti csapat a tervek szerint hatvannyolc fővel, köztük tizenkét hölgyindulóval vesz részt az Európa-bajnokságon, ahol huszonnégy magyar szkanderos az utánpótlás kategóriákban versenyzik.

Ez év elején számoltunk be róla, hogy Donkesz Team néven tavaly év vége felé új szkander klub alakult Besenyszögön, s tagsága révén azonnal az ország egyik, ha nem a legeredményesebb egyesülete született meg. Az egyesületben országos- és Európa-bajnokok sora, világkupa-győztesek találhatóak, s kiknek átlagéletkora húsz év körül, de inkább jóval az alatt mozog. Donkeszék a madarasi Nemzeti Döntőben is bebizonyították, hogy jelenleg a besenyszögi a legjobb, legeredményesebb szkandercsapat Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában