Maradni is megéri

Kocsis-Szabó Lilla Laura

„Hová, merre induljak?” Teszi fel a kérdést az ember a nagy horderejű döntések előtt. Ezekből idővel jó sok lesz, de eleinte „csak” néhány jelentősebb lehetőségből kell választani.

Igen jól ismerik az ilyen helyzetek mélységeit és magasságait azok is, akik pályaválasztás, továbbtanulás előtt állnak. Főként középiskola után feszítő az ügy és sürgető a vágy, hogy jól sikerüljön a döntés.

Ha mégsem, az sem baj, bár ez mindig csak utólag válik világossá. A lényeg, hogy sokféle út van, érdemes tehát alaposan körülnézni, hiszen nem biztos, hogy annyira messzire kell menni a jó irányért. Sőt! Talán a várost, megyét sem szükséges elhagyni.

Ahogy cikkünkből kiderül, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa bővíti lehetőségeit, méghozzá műszaki vonalon. Gépészmérnök, valamint műszaki menedzser szakon is tovább tanulhatnak azok, akik ebben a pályában gondolkodnak. Így már elég széles a paletta, hogy minél többen kapjanak egyértelmű választ a fenti kérdésre.

Egykor magam is az intézmény hallgatója voltam, marketing menedzsment szakirányon diplomáztam. Tanulmányaimmal párhuzamosan dolgoztam is, így a megszerzett tudást a gyakorlatban alkalmazhattam, valamint megtapasztalhattam, hogyan működik „élesben” az elmélet.

Sokat jelentett számomra, hogy mindent helyben volt, így ebben a kettős létezésben egyszerűbbé vált a mindennapok, a tanulás és a munka összehangolása. Bár eredetileg Szegedre húzott a szívem, végül soha nem bántam meg, hogy így alakult. Bizony van olyan, amikor maradni is megéri...