Ha ők mondják

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Mindenféle platformokon halljuk, látjuk, hogy mennyire fontos a mozgás, életkortól függetlenül. Az egészséges működésünk alapja és valahogy a feszített mindennapok sodrába is jó (lenne) beszuszakolni.

NB Lőrincz Viktor tesi óra (9 of 14)
Lőrinc Viktor, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó munkával teli, de játékos hangulatú órát igyekszik tartani
Fotó: Nagy Balázs

Mert valóban szükségünk van rá.

Talán egy darabig fel sem tűnik mennyire.

Tiniként engem sem hozott lázba a dolog, csak a húszas éveim közepén éreztem meg, hogy valami kell. Én a rúdsport és légtorna teremben találtam meg a számításaimat. Egészen a versenyzésig meneteltem és azt kell mondanom, hogy sokféle területen fejlődtem a megélt élmények által.

Nagyon fontos lett számomra a mozgás. A kislányunk születése óta ritkábban jutok el az órákra, így a jógával igyekszem pótolni az űrt. Na meg azt könnyeben tudom beletervezni a napokba.

Az viszont biztos, hogy a sportolás, mozgás szeretetét a lánykánk az anyatejjel szívta magába.

És mindig azon fogunk igyekezni, hogy lehetősége legyen megtalálni a számára legkedvesebb irányt.

Éppen ezért tartok hasznosnak és fontosnak minden olyan kezdeményezést, ami felhívja erre a figyelmet. Mint a Küzdj meg a bajnokkal!elnevezésű akció is, amely a fiatalokat célozza és amelyről cikkünkben bővebben olvashatnak.

Izgalmas és motiváló élmény, amikor olimpikonok, bajnokok bújnak a testnevelő tanárok bőrébe és egy jó hangulatú óra keretében átmozgatják a nebulókat. Aztán persze lehet beszélgetni, közös fotót kérni velük és kicsit megközelíteni bennünk az embert is.

Na meg ha ők mondják, hogy mozogni érdemes, nekik talán jobban elhisszük.