Hőség idején

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Nos, azok akik eddig úgy érezték (köztük én is), hogy elég a monszun jellegű esőzésekből, most fellélegezhetnek. Legalábbis annyira, amennyire az egyre inkább kánikulába hajló, igazi „berobbanós nyár” megengedi. Hiszen olybá tűnik, fordult a kocka, az áztató víz helyett megérkezett a „szaharai” meleg és szárazság. Az aprócska baj csak ott jelentkezik, hogy ez egy fokkal forróbb és tikkasztóbb, mint szeretnénk, vagy esetleg mint ahogy régebben megszoktuk.

hőség, párakapu
Hőségriasztás: párakapuval küzdenek a kánikula ellen
Fotó: Mészáros János

A hőségben mindenkire gondolnak

Hőségriadó, figyelmeztetések, sok-sok víz, figyelmeztetések újból és elővigyázatosság. Valahogy ez a menetrend és szabályrendszer a nyár legmelegebb heteiben. Szomjazzuk a vizet, kívül belül, és a felfrissülést is, szerencsére ezt nem kizárólagosan a medence vagy folyó és tóparton találhatjuk meg. A különböző településeken változatos hűsítő megoldásokkal igyekeznek segítséget nyújtani a rekkenő hőségben. Egyebek mellett párakapukkal és vízosztással, minderről cikkünkből bővebben tájékozódhatnak.

Talán kell pár nap, hogy összekapjuk magunkat és az idei szezonban is rutin legyen az elővigyázatosság,

 de majd kialakul. Legalábbis én (talán kissé naivan), mindig ebben bízom.

A magam részéről egyébként szeretem a nyarat. A fagyival, a stranddal, a szellős ruhákkal. A családi sütögetésekkel, baráti összeülésekkel, késő éjszakába nyúló teraszos beszélgetésekkel. De a legjobban azt szeretem, amikor mindezt egyszerre élvezhetem, mondjuk a szabadság alatt. Olyankor a nagy hőséget is sokkal könnyebben viselem.