Összeérő szálak

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Amikor a kislányunkat először a karomban tarthattam, elsők között vettem illatmintát a tökéletes formájú fejecskéjéről. Majd a tenyerembe tettem az ő apró kis kezét és csak néztem, néztem, hogy milyen pici. Meg úgy az egész emberke. Egy csöppnyi csoda, aki hatalmas változást hozott az életünkbe. De mi van olyankor, amikor ez a pici csoda, hamarabb érkezik, mint ahogyan ideje lenne?

És sokkal kisebb az apró kéz... a kisbaba.

apró, kisbaba, koraszülött,
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Az bizony aggasztó és roppant nehéz helyzet lehet.

A legkisebbeknek kell a legnagyobb erő

Erőt és kitartást kíván, mindenkitől. De leginkább tőlük, a legkisebbektől, akikre 

már életük kezdetén hatalmas küzdelem vár.

Számomra megindító, hogy ez a küzdelem segíthető, támogatható. Évekkel ezelőtt kutatások sorával bebizonyították, hogy egy bizonyos formájú horgolt polip mennyire jó hatással van az apróságok fejlődésére. És sokkal otthonosabbá, komfortosabbá teszi számukra az inkubátorokat.

Szolnokon hét éve verbuválódott egy lelkes csoport, amelyhez bárki csatlakozhat, aki horgolt polippal, vagy alapanyaggal segítené a Hetényi koraszülött osztályát. Sőt! Éppen aktuális ügyük egy újabb gyűjtés, amelynek részleteiről cikkünkben olvashatnak.

Úgy hiszem, hogy sokféle történet szálai találkoznak egymással az életünk folyamán. Változatos utakon tekeregnek és néha egy horgolótűn keresztül pontosan oda érkeznek, ahol a legjobban számítanak rájuk.

Szándékok, érzések öltenek testet egy gesztusban vagy éppen egy polipban. Azzal a reménnyel, hogy ez valakinek a legtöbbet adja.