Vélemény

2018.01.04. 18:00

Nem győzik a munkát a taxisok az ünnepekkor

Gyakran veszem igénybe a szolnoki taxisok szolgáltatásait, általában mindig sietek valahova.

Sokféle taxiban ültem, a legtöbb természetesen mindig adott az utasok igényeire. Évekkel ezelőtt azonban olyan is előfordult, hogy a megrendelt autótól leesett az állam, és ha nem időpontra mentem volna, valószínűleg nem ültem volna bele.

A kopottas csotrogány pöfögött, köhögött, a kipufogó hangos csattanások közepette köpködte magából a mindent beborító füstöt. Beszállva sem volt sokkal jobb a helyzet...

Nem voltam elégedett, nagyon nem. Ha már ennyit fizetek, akkor szeretnék igényesen utazni. Ma már az autók jelentős része tiszta és új, részben a sofőrök igényességének, részben pedig az egyre szigorúbb szabályozásoknak köszönhetően.

A legújabb szerint csak tíz évnél fiatalabb autóval lehet taxizni, és előírnak további, biztonságra vonatkozó szabályokat is az utasok védelme érdekében.

Az viszont tény, hogy a sok-sok szabály, kötelező vizsgák, szervizeltetések, ilyen-olyan elvárások miatt egyre csökken a taxisok száma, ugyanis nem mindenki tudja kitermelni ezeknek a költségeit.

Bár a szolgáltatás minősége így javul, ám egyre gyakrabban fordul elő, hogy amikor szükség lenne rá, nem lehet taxit kapni. Például ünnepek környékén.

Mert ilyenkor azok, akik maradtak a szakmában, nem győzik a munkát. Hétköznapokon viszont előfordul, hogy alig-alig van utas. Ez a szakma sem fenékig tejfel.

Nem beszélve arról, hogy a sofőrök nem tárgyakat, hanem embereket szállítanak, ehhez pedig időnként sok türelem és empátia is szükségeltetik.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!