Kertészkedés

2020.09.04. 17:30

Több mint harmincféle virág díszíti a szolnoki Turi Anikó kertjét

Minden kertnek története van, nincs ez másképp Turi Anikóék portájával sem, ahol szebbnél szebb virágok díszítik az udvart. Az Újvárosi Fejlesztési Iroda két éve hirdeti meg a Déli városrész legszebb kertje, veteményese felhívást, amire idén is sokan jelentkeztek.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Dr. Molnár Beáta, az iroda igazgatója a pénteki díjátadón kifejtette, hogy a közösségi oldalakon a legtöbb szavazat Turi Anikó Szél utcai portájára esett, elismerő oklevelet és vásárlási utalványt vehetett át.

– A hobbim a kertészkedés, imádom a növényeket teljesen mindegy, hogy az fű, fa vagy bokor. Az udvarunk nem igazi díszkert, hanem minden nap használjuk – mondta Turi Anikó, aki a porta történetét is elmesélte.

Fotó: Nagy Balázs

– Tíz éve költöztünk vissza szüleim családi házába. Először a házfelújításával foglalatoskodtunk utána a terasz következett. Mint minden régi típusú háznál itt is volt baromfiól, fészer és rengeteg bontott tégla, gondolkodtunk mit kezdjünk vele. Ezekből alakítottuk ki a kert végében a kemencét és a sütögetőt. Tavasztól őszig minden szabadidőnket kint töltjük. A veteményesünk palántái egész nyáron ellátnak minket paradicsommal és paprikával – részletezte a kert tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!